DINAMIČAN CIKLON DONOSI KIŠU Meteorolog Čubrilo izneo vremensku prognozu za naredne dane: Uslediće promena vremena
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

- U sredu tokom većeg dela dana pretežno sunčano i još toplije uz maksimume koji bi ponegde mogli dostizati i oko 22 stepena Celzijusa. Krajem dana na jugu regiona nablačenje uz pojavu kiše i pljuskova koje će biti poseldica približavanja slabog ciklona iz Sredozemlja i slabog hladnog fronta koji će u četvrtrak nad središnjim i jugoistočnim predelima BiH, istočnoj Hrvatskoj, većem delu Crne Gore i većem delu Srbije doneti prolazno naoblačenje ponegde uz kišu ili pojavu grmljvinskog pljuska - objavio je Čubrilo na Fejsbuku.

Dodao je i da će sneg padati ponegde u predelima višim od 900 metara nadmorske visine.

- Vetar će tokom dana okrenuti na umeren, severozapadni. Dnevni maksimum u manjem padu i kretaće se od oko +11 nad oblačnim istokom i jugoistokom do oko +16 na sunčanijem zapadu regiona. Petak donosi novo otopljenje maksimume i oko +23 stepena Celzijusa uz slab, južni, vetar.

Novo pogoršanje

- Novo pogoršanje, ovog puta izraženije se očekuje nedge od subote uveče do nedelje ujutro, zavisi od tačne brzine premeštanje fronta ciklona sa centrom nad Finskom. Kako će biti reč o dosta jakom ciklonu front bi mogao biti dinamičan i ponegde osim prolazne jače kiše i grljavinskog pljuska može u zoni premeštanja doneti i prolazno olujan severni vetar ali više o efektima ovog fronta tek za 2-3 dana kada se njegova snaga bude znala - pojasnio je Čubrilo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading