IMATE VREMENA DO 7. APRILA Do sada više od 1.800 dece elektronski prijavljeno za srednje škole
Alo

U toku je prijava dece za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola putem portala Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs), a do danas se elektronskim putem, prijavilo više od 1.800 dece.

Prijave su počele 4. aprila i trajaće do 7. aprila, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

- Za specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola od juče je prijavljeno više od 1.800 dece od ukupno oko 8.000, koliko očekujemo da će se prijaviti ove godine - rekao je Jovanović za Tanjug i dodao da se samo šestoro dece prijavilo lično, odnosno u školi.

Od 13. do 22. maja prijemni ispiti u skladu sa konkursom koji raspisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja biće realizovani u srednjim školama, a Jovanović kaže da će roditelji rezultate takođe moći da pogledaju onlajn, na portalu Moja srednja škola.

ĐACI MORAJU DA NADOKNADE ČASOVE Evo da li učenike očekuju radne subote

Kako je dodao, roditelji preko tog portala mogu i da, nakon završnog ispita na kraju osnovne škole, 1. jula vide rezultate, šta su njihova deca uradila na tom ispitu.

- Putem portala mogu da podnesu želje u koju srednju školu žele da upišu decu, vide rezultate i upišu decu - rekao je Jovanović i dodao da će se na portalu podnositi i žalbe na rezultate završnog ispita.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.

Jovanović je roditeljima poručio da sve što treba da urade za upis dece u srednju školu to mogu učiniti preko interneta i da nema potrebe da odlaze niti u jednu školu jer se, dodao je, sve nalazi na portalu Moja srednja škola.

Podsetio da se 2021. godine prvi put krenulo sa ovom uslugom i dodao da je te godine preko portala Moja srednja škola prijavljeno 5.800 đaka, dok je 1.500 upis odradilo lično u školi.

- Očekujem da je ove godine poverenje u elektronsku upravu mnogo veće i da će najveći deo roditelja sve to da uradi putem interneta - dodao je Jovanović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading