ZABELEO APRILSKI SNEG U SRBIJI Ledena kiša prešla u pahulje, napadalo 10 centimetara (FOTO)
Foto: RINA

Početak aprila na višim nadmorskim visinima Zlatibora, Tare i Zlatara obeležile su snežne padavine.

Jaka kiša u ranim jutarnjim satima prešla je u susnežicu i sneg, a na planinskim prevojima formiran je novi sneženi pokrivač visine oko 10 centimetara što otežava saobraćaj.

"Iako je zimska sezona zvanično završena, nije retkost da sneg ovde iznenadi i u aprilu mesecu, stoga su sve nadležne ekipe u pripravnosti. Na terenu je mehanizacija koja radi na pročišćavanju puta, za sada nema većih problema i zastoja u saobraćaju", rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

Pogledajte slike zavejanog Zlatibora u galeriji:

Iako se na većem delu teritorije Nova Varoš sneg otopio u selu Miševići ima ga i visine do pola metra, tako da meštani umesto da obaljvaju prve prolećne radove ne odvajaju se od lopate za čišćenje.

"Najviše vremena provodim ovde sa suprugom na očevom imanju,uzgajamo voće. Prošle godine sam dosta posla na imanju uradio do prvog aprila, a ove godine još uvek ne može normalno da se priđe do zasada zbog snežnih nanosa" kaže Miloljub Prelić, meštanin Miševića i dodaje da sneg u aprilu ovde nije nikakva novost.

"Sećam se jednom da je sneg pao u junu mesecu i obrao nam svo voće, koje ovde izuzetno dobro rađa. Nadam se da će uskoro ovaj stari sneg okopneti da bih mogao da krenem sa prolećnim radovima u njivi", istakao je voćar sa Zlatara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading