VULIN NA PREDSTAVLJANJU VATROGASNIH VOZILA: Samo ono što sami proizvedemo to je naše
MUP Republike Srpske

Tri prototipa vatrogasnih vozila, koja su po prvi put proizvedena u Srbiji, predstavljena su danas ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu u novoj Vatrogasno-spasilačkoj stanici u Novom Beogradu.

Ministar policije Aleksandar Vulin poručio je da su nova vatrogasna vozila domaće proizvodnje dokaz da srpska pamet može da napravi vozila koja ne zaostaju za svetskim trendovima i posebno naglasio da samo ono što sami proizvedemo je naše.

VULIN NA PREDSTAVLJANJU VATROGASNIH VOZILA: Samo ono što sami proizvedemo to je naše

MUP Republike Srpske

 

 

„U ovim teškim vremenima samo ono što sami proizvedemo to je naše. Zato je važno ulaganje u domaću industriju, proizvodnju i pamet, da ne bismo zavisili od drugih, od tuđe proizvodnje i tuđe dobre volje. Kada sam postao ministar unutrašnjih poslova naredio sam da Ministarstvo opremu, naoružanja, uniforme, vozila, sve što se proizvodi kod nas, nabavlja isključivo od domaćih proizvođača. Zato sam danas posebno ponosan što možemo po prvi put u novijoj istoriji Srbije da vidimo vatrogasna vozila iz domaće proizvodnje kompanija „Zastava tervo“ iz Kragujevca i „FAP“ iz Priboja, a do avgusta ove godine imaćemo još dva prototipa vatrogasnih vozila koja će proizvesti ove srpske kompanije“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da su predstavljena vatrogasna vozila još jedan pokazatelj da domaća proizvodnja postaje sinonim za kvalitet i da je Srbija u stanju da proizvodi za sebe i svoje potrebe, da može da bude konkurentna, ali isto tako da može da proizvodi i za izvoz.

„Zahvaljujući ogromnom zalaganju i mudroj ekonomskoj politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naše domaće kompanije koje su početkom dvehiljaditih godina, kroz razne privatizacije pljačkane i uništavane, danas su postale ozbiljni konkurenti koji kvalitetom svojih proizvoda stoje rame uz rame sa renomiranim stranim proizvođačima", naglasio je ministar policije Aleksandar Vulin.

VULIN NA PREDSTAVLJANJU VATROGASNIH VOZILA: Samo ono što sami proizvedemo to je naše

MUP Republike Srpske

 

 

„Država ume da kaže hvala ovim herojima velikog srca koji spasavaju živote građana i njihovu imovinu. Nabavili smo opremu, vozila, renovirali postojeće vatrogasne stance, izgradili nove. Novi Beograd je posle 70 godina po prvi put dobio vatrogasnu stanicu. I nećemo stati. Nastavićemo da ulažemo u poboljšanje uslova rada, ali i materijalnog položaja vatrogasaca, jer su oni to svojim radom i požrtvovanošću i zaslužili", kazao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Prema rečima ministra policije, vozila domaće proizvodnje koja danas vidimo, uz sva ostala ulaganja, doprineće brzom i efikasnom odgovoru na požare i sve druge vanredne situacije, kako u urbanim, tako i u nepristupačnim ruralnim sredinama.

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da je posebno ponosan i na to što su vatrogasna vozila rađena po specifikacijama i uz stručnu podršku Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Zahvaljujem se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na svemu što čini za razvoj i napredak Sektora za vanredne situacije. Za proizvodnju ovih vatrogasnih vozila, nemerljiv doprinos dali su pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji su boravili svakodnevno u fabrikama "FAP" i "Zastava Tervo", gde su svojim stručnim savetima i aktivnim učešćem doprineli izradi prvih srpskih vatrogasnih kamiona", poručio je Luka Čaušić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova- načelnik Sektora za vanredne situacije.

VULIN NA PREDSTAVLJANJU VATROGASNIH VOZILA: Samo ono što sami proizvedemo to je naše

MUP Republike Srpske

 

 

Sektor za vanredne situacije od danas je bogatiji za vozila koja je proizvela kompanija „FAP“, i to za navalno vatrogasno vozilo za gašenje požara u urbanim uslovima, koje je snabdeveno sa rezervoarom od 5.000 litara vode i 200 litara penila, kao i pumpom srednjeg i visokog pritiska.

Naši vatrogasci spasioci koristiće i vozila koja je proizvela kompanija „Zastava tervo“, i to malo navalno vatrogasno vozilo za gašenje stambenih objekata u uskim ulicama sa rezervoarom od 1.500 litara i pumpom srednjeg i visokog pritiska, kao i vatrogasno vozilo specijalizovano za gašenje požara na otvorenom prostoru i nepristupačnom terenu, sa modularnom pumpom i modulom na kojem se nalazi rezervoar za 1.000 litara vode, 20 litara penila, klipnom pumpom visokog pritiska i eksternom pumpom srednjeg pritiska.

"FAP" će do kraja jula isporučiti i vatrogasnu auto-cisternu sa rezervoarom od 7.000 litara vode i 300 litara penila, a „Zastava Tervo“ za potrebe Sektora za vanredne situacije teretno vatrogasno-spasilačko vozilo sa stabilnom pumpom za gašenje požara na otvorenom.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading