PRAKSA U DRŽAVNOJ SLUŽBI ZA NAJBOLJE STUDENTE Najavljene i druge pogodnosti, evo KO može da se prijavi
Ministarstvo finansija

SKONUS podseća da je Vlada Srbije usvojila zaključak kojim se daje saglasnost da se studentu, koji je upisan u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2021/2022. godini na svakoj visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji ostvari najbolji ukupan prosek zaključno sa poslednjim semestrom, obezbedi obavljanje studentske prakse u državnim organima, organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, kao i u javnim službama počev od 1. aprila ove godine.
 
Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić rekla je da su predstavnici te studentske organizacije i CEROB-a pripremali predloge za podsticaj konkurentnosti mladih na tržištu rada, digitalizaciji procesa studentskog standarda, pomoći socijalno ugroženim studentima.

PLAĆENA PRAKSA ZA NAJBOLJE STUDENTE Siniša Mali obradovao mlade

“Ideje do kojih su predstavnici studenata došli su problemi na koje mladi ukazuju godinama. Potrebno nam je da postojeće programe podsticaja države ka mladima redefinišemo za njihov veći efekat, što je ministar finansija razumeo i pružio nam podršku da sprovedemo naše ideje“, rekla je Smiljanić.
 
Ona je dodala da su predstavnici studenata jedinstveno pristupili kreiranju predloga, dok su i predstavnici resornih ustanova takođe zajednički nastupili ka rešavanju njihovih zahteva i pružili im podršku što je rezultiralo sa čak šest mera za studente.  
 
„Podrška Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdila je predstavnicima studenata da se njihov glas čuje. Ostaje nam da kroz radnu grupu koja je već formirana pratimo realizaciju predloženih mera”, zaključila je Smiljanić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading