VOZAČI, OPREZ Danas će pljuštati KAZNE na putevima, u toku velika akcija MUP-a
Shutterstock

Ova akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope-ROADPOL, saopštio je MUP.

U okviru akcije će u četvrtak, 24. marta, biti realizovan takozvani Speed Marathon, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

VOZAČI, OPREZ Danas će pljuštati KAZNE na putevima, u toku velika akcija MUP-a

Tanjug/Rade Prelic

 

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li se od strane vozača i svih putnika u vozilu pojasevi koriste na način koji je predvideo proizvođač vozila.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading