SVET PREPOZNAJE SRPSKI KVALITET Mađarska elektroprivreda MVM kupila manjinski paket akcija Energotehnike Južna Bačka
Alo

Potpisivanje ugovora sa mađarskom elektroprivrednom kompanijom je velika čast za našu firmu, ali i veliko priznanje za Srbiju, naglasio je vlasnik „Maneks grupe“ Dragoljub Zbiljić.

Kako je saopšteno, ugovor o kupoprodaji udela između mađarske kompanije MVM i srpske kompanije „Maneks grupa“ po kojem bi MVM grupa trebalo da stekne 33,4 odsto u privrednim društvima „Energotehnika - Južna Bačka“ Novi Sad i „Elektromontaža“ Kraljevo potpisan je u Novom Sadu 17. marta.

SVET PREPOZNAJE SRPSKI KVALITET Mađarska elektroprivreda MVM kupila manjinski paket akcija Energotehnike Južna Bačka

Alo

 

Dve kompanije koje su predmet transakcije su vodeće kompanije na tržištu izgradnje energetske infrastrukture u Srbiji, sa višedecenijskim iskustvom i odličnim referencama. Ova akvizicija je odlična prilika za „MVM grupu“ da postepeno povećava svoje prisustvo u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana u skladu sa svojom strategijom regionalnog širenja.

- Ovo je velika čast za našu kompaniju, ali i veliko priznanje za Srbiju. Činjenica da je jedna od najvećih energetskih kompanija u Evropi prepoznala naš kvalitet, znanje i stručnost ali i naš karakter, čini nas ponosnim. Istovremeno, ovo je ostvarenje naše vizije da poslujemo na tržištu Evropske unije, jer duboko verujemo da ispunjavamo sve standarde i kriterijume koje to tržište zahteva - izjavio je vlasnik „Maneks grupe“ Dragoljub Zbiljić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading