SRCEM I DUŠOM SAM I DALJE U BEOGRADU Ispovest Nenada Periša nakon povratka u Split: Sve što sam tražio prvog dana, to i danas očekujem
Foto: Alo.rs

Nenad Periš zvanično je rekao da se vratio u Split nakon što je mesecima boravio u Beogradu. Kao razlog povratka u rodno mesto naveo je da je potreban svojoj porodici, kako bi pokušali da se svi zajedno vrate životu kakvim su živeli pre velike nesreće koja ih je zadesila, odnosno od momenta nestanka njegovog sina Mateja Periša.

Podsetimo, njegov sin Matej Periš nestao je u zoru 31. decembra. prošle godine u Beogradu. Bio je sa društvom u noćnom klubu Gotik, a zatim je napustio klub iz za sada nepoznatih razloga. Periša su nadzorne kamere snimile narednih desetak minuta, a potom mu se gubi svaki trag na šetalištu uz reku Savu. Potraga još traje, a Nenad Periš se tek nedavno vratio u Split.

- Vratio sam se u Split, u moj grad, u moju porodicu. Ali ja sam još uvek u Beogradu, srcem, i dušom i razmišljanjem. Međutim, život je takav da moram funkcionisati, imam svoju porodicu, svoga sina Mateja i moram sve te činjenice da stavim u realne okvire i nastaviti dalje. Apsolutno sam sa Matejom, koji je tu pored mene, u mojim mislima, u mom srcu, u našem srcu, u srcu moje porodice i ništa se nije promenilo. Sve ono što sam tražio prvog dana kad sam došao u Beograd to i danas očekujem na udaljenosti od par stotina kilometara - rekao je Nenad Periš,

Otac Mateja Periša je istakao da je non-stop u komunikaciji sa MUP-om Srbije i objasnio je kako je reagovao kada je čuo da je pronađeno telo nepoznatog muškarca na ušću Mlave u Dunav kod Starog Kostolca.

- Kada mi je načelnik u MUP rekao da to nije Matej zbog patika i odeće koje je imao na sebi, prvo sam pomislio na roditelje tog čoveka, to je nešto najgore što čovek može da doživi. Ali čovek je spreman na sve, uz božju pomoć može sve da se prođe - rekao je Nenad.

Nenad Periš je objasnio da kada se čovek nađe u takvoj situaciji ima samo dve mogućnosti.

- Ja uopšte nisam bitan, nisam ništa napravio što ne bi napravili svi roditelji koji bi se u ovakvoj situaciji našli. Čovek kada dođe u ovakvu situaciju ima samo dve mogućnosti, da potpuno izgubi kontrolu, ali ja sam se našao u situaciji da moram da tražim sina, da ostanem racionalan, moram da pomognem ljudima koji ga traže, moram pomoći mojoj porodici koji od mene očekuju informacije, moram da pomognem sebi, i morate suzbiti emocije koje su vam sve, jer plačom ne možete da pomognete nikom - rekao je Nenad i objasnio što se vratio za Split:

Moja porodica je funkcionisala u granicama normalnog, moja ćerka je maloletna, moram voditi računa o njoj. Moj život je bio na pauzi, razmišljao sam samo o jednoj stvari, to nije bio realan život. U Beogradu sam osetio da moj život ide unazad, više nisam mogao da pomognem policiji, nije bilo rezultata, to je bio razlog zbog kojeg sam se vratio u Splitu. Moram da se vratim u život, da pomognem mojoj porodici i supruzi. Samo, više nikada neće biti isti Nenad Periš, to je drugi čovek.

Nenad Periš je potvrdio informaciju da se čuo i sa patrijarhom srpskim Porfirijem koji mu je ulio nadu, veru i volju daljim izazovima koje će mu život pružiti ali i verom da će Matej Periš biti pronađen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading