UREĐUJE SE SUBOTICA Gradonačelnik Bakić obišao radove na izgradnji kolovoza u ulici Sivački put
Alo

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je, zajedno sa članom Gradskog veća Srđanom Samardžićem i direktorom Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjenom Golubovićem, obišao završne radove na izgradnji kolovoza u ulici Sivački put, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Mali Bajmok“.

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio da je veoma zadovoljan kvalitetnim radom izvođača, kompanije „Vojput“, i da mu je izuzetno drago što je za radove vredne skoro 18 miliona dinara angažovano subotičko preduzeće.

UREĐUJE SE SUBOTICA Gradonačelnik Bakić obišao radove na izgradnji kolovoza u ulici Sivački put

Alo

 

 

„Građani ovog dela grada dugo su čekali ovaj trenutak i uskoro će ovde biti 570 metara asfalta i kompletno saobraćajno uređenje. Kada završimo ovaj posao, planiramo da uradimo kružni tok na ukrštanju sa Batinskom i Mačvanskom ulicom i produženje ka Industrijskoj zoni ’Mali Bajmok’, čime će se stvoriti uslovi za njen dalji razvoj, a Somborski put će se značajno rasteretiti“, rekao je Bakić.

Istakao je da su juče završeni radovi na izgradnji kolovoza u ulici Đerđa Dože u Hajdukovu, i najavio da će tokom marta biti završeni radovi na asfaltiranju Jasenovačke i Cvetne ulice na Paliću, Rudarske u Mesnoj zajednici „Aleksandrovo“ i Luke Botića u Mesnoj zajednici „Dudova šuma“, kao i ulice Drugi vinogradi u Mesnoj zajednici „Čantavir“.

„Ukupna vrednost ovih radova je 76 miliona dinara, koje smo obezbedili za skoro tri kilometra novih ulica. To nam je omogućio odgovoran i ozbiljan odnos prema gradskim finansijama, zbog čega imamo realan i na potrebe građana usmeren budžet“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

UREĐUJE SE SUBOTICA Gradonačelnik Bakić obišao radove na izgradnji kolovoza u ulici Sivački put

Alo

 

 

Dodao je da se u narednom periodu očekuje početak izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoza i proširenju ulice Proleterskih brigada, a, kako je rekao, obnavljaće se i ulice Jovana Mikića i Arsenija Čarnojevića.

„Grad je aplicirao kod pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja za izgradnju većeg broja ulica, u vrednosti od 170 miliona dinara i tu se nadamo podršci našim kvalitetnim projektima. Za izgradnju bilo koje ulice ili realizaciju nekog projekta, ne samo u našem gradu, potrebna je snažna Srbija. Sve što radimo, radimo zahvaljujući miru i stabilnosti koje nam je omogućila politika predsednika Aleksandra Vučića. Svesni smo sve teže krize u svetu i zato su nam izuzetno potrebni mir i stabilnost. I na kraju, zaključio bih da dela govore, a ne prazne priče, i da zajedničkim radom možemo da uradimo sve“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ognjen Golubović je rekao da je izgradnja kolovoza u ulici Sivački put značajna za grad Suboticu, između ostalog i zbog toga što su pored ove saobraćajnice nalaze parcele na kojima je planirano širenje Industrijske zone „Mali Bajmok“ i izmeštanje Kvantaške pijace iz centra Subotice. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading