OHRABRUJUĆE Država danas na računu ima više od 156 milijardi dinara ili 1,4 milijarde evra - Bankarski sektor je stoprocentno siguran
Alo

Nema nikakve potrebe za panikom, država se dobro obezbedila i u narednih 15 dana napunićemo sva naša skladišta, što će nas koštati između 100 i 115 miliona evra - najavio je predsednik Srbije, i istakao da je naš bankarski sektor stoprocentno siguran.

- Država danas na računu ima više od 156 milijardi dinara ili 1,4 milijarde evra. Imamo dovoljno novca - ponovio je Vučić.

Vučić je poručio građanima da su osigurane energetske i robne rezerve za više od dva meseca, napomenuvši da je Naftna industrija Srbije (NIS) uskladištila rezerve nafte za više od šezdeset dana.

Dodajući da je država formirala deset specijalnih timova zbog aktuelne situacije u svetu izazvane ratom u Ukrajini i velikog skoka cena, kao i celokupan program za zaštitu stanovništva i privrede Srbije, predsednik Vučić je naveo i da su formirane ekipe za humanitarnu pomoć Ukrajini, odnosno za prijem ranjenih i povređenih iz te zemlje, kao i poseban tim za prijem izbeglica, ali da neće učestvovati u izvozu oružja niti dozvoljavati da preko naše teritorije može da prolazi oružje za ratna područja ili zemlje koje učestvuju u sukobu, preneo je sajt Vlade Srbije.

Nećemo otimati rusku imovinu

OHRABRUJUĆE Država danas na računu ima više od 156 milijardi dinara ili 1,4 milijarde evra - Bankarski sektor je stoprocentno siguran

Alo

 

Ako bi došlo do poremećaja na tržištu, naša država bi, prema rečima predsednika Vučića, tražila „najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bismo povredili interese ruskih partnera“.

- Nacionalizacija i konfiskacija su najgore stvari koje država može da uradi. Nećemo da otimamo ono što pripada Ruskoj Federaciji. Nema ni razloga. Ali pratićemo stanje i kako se stvari odvijaju, da li će sve biti normalno s uvozom nafte i svega. Rafinerija sada radi 24 sata svakog dana - zaključio je predsednik Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading