RASTE ŽIVOTNI STANDARD GRAĐANA Vesić: Decembarska prosečna plata u Beogradu 806 evra
Beoinfo.rs

Prema zvaničnim podacima, na osnovu metodologije koju koristi Evropska unija, prosečna plata u decembru za Grad Beograd iznosila je 806 evra, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

Gostujući u jutarnjem programu TV Studio B, on je podsetio da je 2015. godine prosečna plata u glavnom gradu iznosila 433 evra.

– U dve beogradske opštine prosečna plata već je prešla hiljadu evra i to su Vračar sa 1.099 evra i Novi Beograd sa 1.059 evra. To jasno pokazuje koliko se Beograd ubrzano razvija i kako u našem gradu raste životni standard stanovništva. Kada u Srbiji 2026. godine, prema programu Vlade, prosečna plata bude hiljadu evra, u Beogradu će biti od 1.280 do 1.300 evra – najavio je Vesić.

Programom "Beograd 2030” predviđeno je da će u našem gradu 2030. godine prosečna plata biti veća od dvesta hiljada dinara, što je oko 1.700 evra, naveo je Vesić.

– Danas, kada bismo isključili javnu upravu, prosečna plata u Beogradu bila bi od 140 do 150 hiljada dinara. Zaposlenost je veća, a ljudi koji se sada zapošljavaju imaju veće plate, jer se traži visokokvalifikovana radna snaga. Odavno smo prestali da budemo zemlja gde dolaze strani investitori koji traže radnike sa niskim kvalifikacijama – istakao je Vesić.

VESIĆ NAJAVIO LEPE VESTI ZA RODITELJE Grade se dva nova vrtića u ovim delovima Beograda

Investicije u Beogradu to pokazuju, među kojima je budući industrijski park u Borči, koji će zapošljavati oko deset hiljada ljudi, ali i brojne druge investicije, zaključio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading