ĐORĐE ĐURIĆ NAJAVIO Evo kakvo vreme nas očekuje u narednom periodu
Printskrin

Pred nama sedmica sa vremenom nalik ranom prolećnom. Prolazna kiša u sredu i u nedelju.

Ovogodišnji februar prolazi u znaku veoma blagog vremena, uz natprosečno toplo i uglavnom suvo vreme, uz deficit padavina. Maksimalne temperature više su i za 5 do 10 stepeni od proseka za ovo doba godine.

Na severu Srbije u ponedeljak pre podne sunčano, posle podne promenljivo oblačno. U ostalim predelima Srbije tokom celog dana biće promenljivo oblačno, pre podne ponegde sa slabom kišom, na planinama sa susnežicom i slabim snegom. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, u košavskom području pojačan jugoistočni. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C, a u Negotinskoj Krajini oko 5°C.

U Srbiji u utorak nakon oblačnijeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i relativno toplo za ovo dobna godine, povremeno uz umerenu oblačnost.

Duvaće slab do umeren vetar južnih smerova. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C na jugoistoku do 6°C na severozapadu Srbije, maksimalna dnevna od 12 do 18°C, u Beogradu do 16°C, a u Negotinskoj Krajini oko 10°C. U toku večeri i noći na severozapadu i zapadu Srbije naoblačenje sa kišom.

PROLEĆE U SRBIJI, A OVO JE PROGNOZA DO KRAJA FEBRUARA Poznati metereolog Đurić najavio nagle promene, budite spremni!

U Srbiji u sredu oblačno i malo svežije, ali i dalje natprosečno toplo za ovo doba godine, povremeno sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.

Glavnina padavina očekuje se ujutro i pre podne. Posle podne i uveče prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Maksimalna temperatura od 8 do 12°C, u Beogradu do 11.

U četvrtak promenljivo oblačno, uveče na severoistoku sa slabom kišom. U petak i u subotu pretežno sunčano. Od četvrtka do subote relativno toplo, maksimalna temperatura i preko 15°C.

U nedelju prolazno naoblačenje i manje zahlađenje sa kišom, temperatura u padu za 5 do 7 stepeni.

S obzirom na to da je prosek maksimalnih temperatura za ovo doba godine u Srbiji od 3 do 7°C, vidimo da su one znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Tokom pojedinih dana biće za 7 do 10 stepeni više od proseka, a i kada dođe do blagog zahlađenja i pada temperatura, one će i dalje biti iznad prosečnih vrednosti. Prema trenutnim prgnozama, zimskih uslova nema na vidiku narednih 7 do 10 dana.

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading