BUDITE HUMANI Evo kako vi možete da POMOGNETE Maksimu (7)!
Alo

Maksim je rođen 13. avgusta 2015. godine u Beogradu i iz porodilišta je otpušten kao zdravo dete. Ništa nije ukazivalo na to da će  tokom detinjstva imati ozbiljne zdravstvene probleme. Maksim je dečak koji do današnjeg dana nije progovorio. Od trenutka kada su roditelji primetili da nešto nije u redu, krenuli su od ustanove do ustanove u nadi da će saznati šta nije u redu. Detaljnom dijagnostikom uspostavljena mu je dijagnoza F84.9 (pervazivni razvojni poremećaj sa elementima autizma).

Odlaskom u inostranstvo, kliniku u Moskvi, Maksim je dobio i dijagnozu, mišićna distonija (nevoljni pokreti, grčenje mišića) zatim celijakija, intolerancija na laktozu i Arnold-Chiari malformacija ACM (razvojna anomalija baze mozga).

Sve ove dijagnoze nose sa sobom brojne poteškoće koje ovom dečaku i njegovoj porodici otežavaju život godinama. Maksimu je potrebna nega i nadzor 24 sata, pomoć pri hranjenju, oblačenju, socijalnoj interakciji.

Pet godina Maksim putuje od Obrenovca do Beograda na defektološke i logopedske tretmane, terapije sa somatopedom, fizikalne tretmane jer se teško kreće i često prima injekcije botulina u noge kako bi se umanjio spazam.

Pored brojnih specijalističkih pregleda u zemlji i pokušaja lečenja, roditelji su se odlučili da Maksim lečenje nastavi u Rusiji. Na pregledu u avgustu 2021. godine lekari na Neuroimunološkoj klinici pregledom magnetnom rezonancom su otkrili da Maksim ima retku anomaliju (ACM) koju je moguće operisati.

Roditelji su sve ove godine samostalno snosili troškove Maksimovog lečenja i iscrpeli sve resurse, stoga se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, operativni zahvat, specijalističke i kontrolne preglede, banjsku rehabilitaciju, fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za ortopedska pomagala, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, stomatološke usluge, kvantne i homeopatske terapije, edukativne radionice (Tomatis) neurofidbek tretmane, pet terapije, delfino terapije i terapije plivanjem. Sredstva su mu potrebna i za prevodilačke usluge u toku lečenja u inostranstvu, putne troškove i smeštaj.

Dajmo Maksimu šansu da ode na lečenje u inostranstvo i poboljša svoje zdravstveno stanje.

Kako donirati novac

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1210 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292628-31

Uplatom na devizni račun: 160600000129286305

IBAN: RS35160600000129286305

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Više informacija potražite na: https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/1210/maksim-nedeljkovic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading