MISTERIJE O NESTANKU MATEJA PERIŠA ZBUNJUJU ISTRAŽITELJE Kamere koje ne rade su samo jedna od njih
Alo! Ilustracija J.V.

Za nestalim mladićem iz Splita, Matejom Perišem, se traga više od mesec dana, nakon što je poslednji put viđen uoči Nove godine u klubu "Gotik". Mladić je sa društvom došao u Beograd kako bi se proveo i navedeno noći je misteriozno nestao.

Uprkos velikom naporu policije da slučaj reši i nestalog mladića pronađe, potraga za njim je i dalje bez konkretnih rezultata.

MISTERIJE O NESTANKU MATEJA PERIŠA ZBUNJUJU ISTRAŽITELJE Kamere koje ne rade su samo jedna od njih

Printscreen

 

Postoji mnogo verzija o Matejevom kretanju kobne noći, ali jedan od njih koja se vezuje za sam navodni ulazak u reku posebno baca senku na istragu, a reč je o signalu mobilnog telefona.

- Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejevog snimka pokraj "Savanove" u 1.55? Kako je moguće da mobilni telefon reaguje ako se nalazi u reci? Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i po sata - izjavio je nedavno Periš za hrvatske medije. Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub "Gotik".

Kamere navedenog kluba nisu radile u noći između 30. i 31. decembra te je i ovo pitanje ostalo bez odgovora.

Podsetimo, kako je ranije govorio bivši načelnik MUP-a Žarko Popović, nevolja je u tome da što više vremena prolazi sve je teže utvrditi činjenice, tako da će neke stvari ostati misterija i enigma do samog kraja istrage.

- Moja glavna zamerka na istragu upućena je državnom tužilaštvu, jer prijateljima Mateja Periša koji su bili sa njim u klubu nije određeno zadržavanje iz operativnih razloga. Kolege iz MUP-a bi u razgovoru sa njima saznale činjenice. Ono što je najvažnije jeste motiv, razlog zbog kojeg je on te noći izašao iz kluba - kazao je Popović.

- Što više vremena prolazi, to se ljudi više povlače i istraga stagnira. Trebalo je pričati i sa njegovim poznanicima u Splitu, njegovim bliskim ljudima, jer mi o njemu ništa ne znamo - navodi.

MISTERIJE O NESTANKU MATEJA PERIŠA ZBUNJUJU ISTRAŽITELJE Kamere koje ne rade su samo jedna od njih

Foto: Alo.rs

 

I Popović je istakao da je jedino što se sa sigurnošću zna to da je Matej izašao iz kluba i trčao ulicama Beograda. Sve ostalo i dalje je nepoznanica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Simo

09.02.2022 16:00

Na odgovornost vlasnikaj i oobezbedjenje.... Ko je zadužen za bezbednost gostiju. Ko nije ispoštovao "kovid mere" i ako nije krivična odgovornost... pod hitno.....

Jana

09.02.2022 16:23

Pa valjda za novu godinu se proveravaju kamere i gde nema stavljaju. Treba uvesti da svaki lokal ima kamere a za neispravne kazna.

Tri Tacke

09.02.2022 18:50

Travnička ulica i ono dvoje što trče u kratkim rukavima kada se Matej krije između kola je ključ celog slučaja. Da li je njihova putanja rekonatruisana i da li su oni identifikovani?! Da li je tačno da su zaposleni u klubu?! Šta je sa onom tučom?! Šta je sa snimkom koji je poslao devojci?! Šta je sa samom devojkom - da li je udata?!

Nada

09.02.2022 20:49

@Tri Tacke - Misterija velika niko ne spominje tuče dve koje su bile,kamere kao ne rade a jedan od društva izjavio da su koristili narkotike kad je Matej otišao znaci da je znao,na stariju što su okačiti na povratku u Splitu kroz zajebanciju komentarisu au KOLIKI RACUN

Joka

11.02.2022 00:00

@Nada - @NADA Bas tako momci se spadaju koliki račun veseli toliko o tome da su pogođeni što im je drug nestao a jedan od njih je znao da je otišao čim je rekao da su se sredili kad je on otisao