ZAŠTO TEORIJA DA JE PERIŠ BIO PIJAN PADA U VODU Velika verovatnoća da je Splićanin bio pod uticajem OVE supstance
Alo

 

Potraga za Matejom Perišem traje više od mesec dana, a uprkos velikm naporima srpske i hrvatske policije koja je dva puta dolazila u Beograd, nestali Splićanin još uvek nije pronađen. Podsetimo, danas je Mladen Mijatović objavio najnovije informacije iz istrage o nestanku Mateja Periša, tvrdeći da je mladi Splićanin sa drugarima, pre dolaska u Beograd nabavio siintetičku drogu, spid, kao i da su to konzumirali kobne večeri pre odlaska u klub "Gotik".

ZAŠTO TEORIJA DA JE PERIŠ BIO PIJAN PADA U VODU Velika verovatnoća da je Splićanin bio pod uticajem OVE supstance

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Takođe, Mijatović je naveo nije prvi put da Matej nestane iz kluba i da su se ranije dešavali slični ispadi, kada ga nije bilo po 15 sati. "To je dokaz da im drogu niko nije sipao u piće, već su je sami nabavili, a ko se te noći drogirao, još uvek nije utvrđeno", naveo je Mijatović ranije, javlja "Mondo".

Teoriju o tome da je Matej bio na "spidu" dok je trčao ulicama Beograda pre nestanka, analizira neurolog dr. Svetlana Vučetić Arsić iz Specijalne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti.

"Jedini način da se dokaže da li je osoba konzumirala neki narkotik jeste putem krvi, urina… Činjenica je da ljudi na "spidu", koji spada u grupu amfetamina, ispoljavaju neadekvatno ponašanje, koje je čudno za njihovu okolinu i koje za njih nije tipično", doktorka Vučetić Arsić.

Ona iskazuje sumnju da je momak sa snimka mogao da pretrči onoliko samo pod dejstvom alkohola.

"Čovek koji je ozbiljno pijan, kako se spekuliše, ne bi mogao onoliko da trči. Dejstvo alkohola moralo je da prestane ili da bude smanjeno jer on ima vrlo preciznu motornu aktivnost. To je mogao da uradi neko ko je bio na nečemu što ga je podiglo, ubrzalo i stimulisalo, a alkohol nije takav. Moguće je da je on uzeo amfetamin neposredno pred izlazak iz kluba, jer on deluju za nekoliko minuta. To bi, možda, moglo da objasni precizno trčanje, u majici, jer je verovatno podigao temperaturu na neki način, pa mu je bilo toplo", navodi doktorka za Objektiv.

Otac demantovao navode o konzumiranju droge

ZAŠTO TEORIJA DA JE PERIŠ BIO PIJAN PADA U VODU Velika verovatnoća da je Splićanin bio pod uticajem OVE supstance

Jutjub/ Novo jutro

 

Nenad Periš, otac Mateja, demantovao je ovakve navode, tvrdeći da on najbolje poznaje svog sina:

"Apsolutno nije istina da je koristio droge, to sam više puta govorio. Takođe, nije istina da je nestajao od kuće od izlaska, valjda bih ja kao otac znao za to. Stvarno ne znam odakle te informacije. Sa policijom sam se poslednji put čuo u petak, nisu mi ništa tako rekli. Rekli su mi da je urađena istraga poruka Matejevih prijatelja, hteli su da istraže i memoriju Matejevog telefona, ali u tome nisu uspeli", naveo je Nenad Periš ranije za Mondo i dodao:

"Meni je jako čudno to sa signalom mobilnog telefona. On je uhvaćen samo jednom kod Velikog ratnog ostrva, da bi se uhvatio signal, telefon mora biti negde na površini, ako se povezuje sa kretanjem Mateja, znači i da je on bio negde na površini. Ne znam šta pametno da kažem. Istraga je proširena i na Smederevo i Pančevo, policija daje sve od sebe", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
dolic

08.02.2022 06:44

Matej nije sam skocio u savu da pliva . On je imao sa nekim sastanak kod stepenica na obali save. Tu se desilo nesto za njega nepredvideno dali je niko Mateja udario sa nekim tvrdim predmetom u glavu te ga onesvestio i camcem odvezao u nepoznatom pravcu ui ceka povoljan trenutak da trazi otkup od njegovog oca ili je onako onesvescenog gurnuo u savu jer Matej nije imao nikakvog razloga da ulazi u savu da pliva. I da je sam skocio u reku on bi isplivao bez obzira na temperaturu vode . On je sportski tip da bi ga reka odvukla daleko od obale