NEVREME HARA U KOMŠILUKU Letele kamp kućice: Na jugu Srbije oluja! (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Shutterstock/s_oleg

 

Oluja hara po Hrvatskoj i BiH, a u naredna dva sata preti da napravi probleme i u našoj zemlji.

Kako javljaju regionalni mediji, grad je pao na području Šibenika, istoka Splita, sinjskog područja, a najobilniji grad pao je na širem omiškog području gde je visina bila i do 10 centimetara.

Iz Benkovca su stigli zastrašujući snimci na kojima se vidi kako vetar nosi sve pred sobom. Vetar je toliko jak da je podizao i kontejnere. Meštani Benkovca kažu da je pijavica došla s mora i gurala kontejnere i oštetila stambene objekte.

- Šteta je ogromna, kod mene i na još petnaestak objekata kud je ta pijavica naišla. Dizalo je krovove i crep. Na ovoj južnoj strani gotovo nema nikoga kome nije uništilo crep. Lomilo je dimnjake i ove kape na njima. Komšinici je kompletno dimnjak srušen. Kamp-kućicu je komšiji ispred mene donelo i razmrskalo je da je ne možete prepoznati. Da ne znamo da je kamp-kućica, ne bismo je prepoznali kako ju je uništilo - rekao je Žarko Čuljak za HRT.

I BiH je zahvatilo snažno nevreme. Zbog obilnih snežnih padavina, koje se zbog niskih temperatura zadržavaju na putevima otežano se saobraća na Komaru, Karauli, Nišićima, Romaniji i Čevaljnovićima.

S obzirom na to da je na pojedinim planinskim prevojima obustavljen saobraćaj za teretna vozila, saobraćaj se na tim delovima odvija naizmenično jednom trakom.

U Goraždu je olujni vetar odneo i jednu balon salu, zbog čega je blokiran put.

Olujni vetar stiže i kod nas

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je meteorološku najavu koja će biti na snazi naredna dva sata.

- Naoblačenje sa kišom i padom temperature koje je zahvatilo severne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele Srbije. U zoni hladnog fronta koji će se danas brzo premeštati preko našeg područja očekuju se lokalni pljuskovi, a kratkotrajno i olujni vetar - navodi se u saopštenju RHMZ.

NEVREME HARA U KOMŠILUKU Letele kamp kućice: Na jugu Srbije oluja! (VIDEO)

Slika ekrana/RHMZ

 

Meteorolog Đorđe Đurić istakao je da nam dolazi hladni front koji će danas u sklopu ciklona sa severa i severoistoka Evrope preći preko Srbije, i doneti oblačnost sa kišom i pljuskovima, a jugozapadni vetar po prodoru hladnog fronta biće u skretanju na jak, na udare i olujni severozapadni.

- Na severu Srbije i u Beogradu jutro će biti najtopliji deo dana, temperatura do 10°C, potom u toku poslepodneva u padu. Kada kiša bude pred kraj dana prestala na severu Srbije i u Beogradu, na jugu Srbije ona bi prešla u susnežicu i sneg. U utorak na severu pre podne sunčano, posle podne promenljivo oblačno, a u ostalim predelima Srbije tokom celog dana slaba kiša, susnežica i slab sneg. Jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju - rekao je Đurić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading