BRANKO RUŽIĆ O PRODUŽENJU RASPUSTA To je prateća mera, zaraženo je mnogo nastavnika
Alo

Ružić je za TV Prva rekao da će posle produženog raspusta biti doneta odluka o tome da li će nastava biti nastavljena po kombinovanom modelu i izrazio nadu da će produžetak raspusta dati rezultate.

Govoreći o broju zaražene dece u školama, Ružić je rekao da je situacija bolja nego prethodne nedelje i naveo da je zaraženo 4.935 dece, odnosno 0,64 odsto uzrasta od 6 do 18 godina.

Dodao je da je zaraženo četiri odsto nastavnog osoblja. Ministar je ukazao na to da nemamo veliki problem u obrazovnom sistemu sa zaražavanjem dece, ali da imamo probleme u procesu izvođenja nastave jer zbog zaražavanja nastavnici odsustvuju sa posla.

Alo

 

Ružić je naveo da će pet radnih dana kada nije bilo nastave (tri dana u novembru i dva sada uz Sretenje) škole nadoknaditi tako što će školska godina biti produžena tri dana i završiće se 24. juna. Za preostala dva radna dana škole će odlučiti kako će biti nadoknađena - radnim subotama ili dodavanjem jednog časa dnevno.

Naveo je da će završni ispit za osnovce biti pomeren, ali da to neće prolongirati ono što je predviđeno školskim kalendarom.

Komentari (0)

Loading