VEŽBANJE TOKOM DANA I NOĆI Trening za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica (FOTO)
MUP

„Ovaj trening, koji podrazumeva vežbanje tokom dana i noći, organizujemo kako bi se unapredili znanje i veštine vatrogasaca-spasilaca, da bi bili efikasniji y pružanju pomoći i spasavanju građana i u ekstremnim zimskim uslovima kao i na nepristupačnim mestima“, izjavio je Čaušić.

On je dodao da pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju na desetine ovakvih akcija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova našim građanima i asistenciji hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica. Od početka godine pripadnici Sektora imali su ukupno 2.195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba.

„Kvalitetna i redovna obuka kao što je ova je bitna jer tokom zimskih meseci u mnogim situacijama vatrogasci-spasioci samo ATV vozilima i motornim sankama mogu doći do građana kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija“, zaključio je načelnik Sektora za vanredne situacije.

Na ovom redovnom trodnevnom treningu učestvuje 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zaječara, Novog Pazara, Leskovca i Niša, gradovima u kojima su raspoređena ATV multifunkcionalna vozila koja je početkom prošle godine nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i koja su značajno unapredila rad vatrogasaca-spasilaca.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading