BILI SU VAN SEBE Misteriozan iskaz Matejeve devojke buni policiju
Alo

Prošlo je 35 dana od nestanka Splićanina Mateja Periša (27) u Beogradu. Pre nešto više od mesec dana krenula je aktivna potraga za nestalim Splićaninom, o kome nema ni traga ni glasa. 

Srpska, ali i Hrvatska policija brzom reakcijom krenuli su u potragu kako niz samu reku Savu, za koju se sumnja da je Matej uskočio u nju i utopio se, tako i po celom Beogradu, kako bi svi bili sigurni da su proverili sve informacije, kamere, i mesta za koje se sumnja da bi Matej Periš mogao biti tamo. 

Međutim, i pored svih provera i intenzivne potrage policije, novih informacija o nestanku mladog Splićanina nema.

Ono što je u ovom momentu misterija policije jeste iskaz devojke Mateja Periša, Sanje iz Splita koja je u jednoj svojoj ispovesti za medije o ovom slučaju rekla da joj se Matej poslednji put javio oko 21:30 iz Beograda.

Kako je istakla u svojoj ispovesti, ona u vezi sa nestalim mladićem nije imala nikakvih problema.

- Nikakvi problemi među nama nisu bili. Sa Matejem poslednji put čula sam se 30. decembra, kada mi je on poslao video oko 21.30 sati - rekla je Sanja i dodaje:

- Meni se bio ugasio mobilni, a bila sam na poslu. Kada sam oko ponoći došla kući, odgovorila sam mu na tu poruku i otišla sam da spavam. Probudila sam se u sedam ujutru i vidim da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvek radi. Vidim nema ništa. Poslala sam mu poruku tada: "Jel sve ok?", odgovora nema. Posle sam mu oko dva popodne opet poslala poruku, opet ništa. Razmišljam da ne može da spava toliko dugo, nema šanse. Onda sam se kasnije popodne čula s njegovim prijateljima, koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu, da ne znaju ni oni šta se desilo. Oni su bili van sebe - rekla je ranije Sanja, naglašavajući da je pogađaju priče o tome da je Matej sa društvom konzumirao drogu.

Podsetimo, noć pred proslavu Nove godine, Splićanin Matej Periš je sa svojim društvom izašao u klub "Gotik", a već tačno mesec dana je prošlo od tada i od njega i dalje nema ni traga ni glasa. On je iz nepoznatih razloga napustio klub posle ponoći, trčao ulicama Beograda i nestao.

Kada je reč o policiji i najnovijim saznanjima, u glavni grad Srbije ponovno su stigli predstavnici hrvatske policije, a sve ovo vreme u Beogradu je i Matejev otac, koji je sinoć rekao da je istraga i dalje sveobuhvatna, kako u Beogradu, tako i u Hrvatskoj.

Istragu i dalje vodi MUP Srbije, a hrvatski tim pomaže im svojim znanjem i veštinama.

Matejev otac Nenad Periš rekao je kako nije bio pozvan na sastanak, jer su to ipak operativni sastanci srpske i hrvatske policije.

- Obavešten sam da su hrvatski predstavnici MUP došli u Srbiju i da će se sastati sa predstavnicima MUP Srbije u smislu operativnih sastanaka. Ja mislim da i ne trebam da prisustvujem na takvim sastancima - poručio je Nenad Periš.

Očekuje da ukoliko se nešto zaključi u smislu nesumnjivih činjenica da će biti obavešten kao i do sada.

Matejev otac istakao je kako postoje nedoumice oko video snimaka, jer su kamere dosta nejasne, ali i mobilnog telefona.

- One će pokazati da li je Matej bio sam na toj platformi i mobilni koji je davao signal. To su dve bitne spone sa Matejem. I to su dve stvari koje su najvažnije u ovom trenutku - rekao je Nenad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading