PATRIJARH PORFIRIJE ODRŽAO OPELO  Deset dana sam razgovarao sa Ksenijom, njena duša je bila bogotražiteljska i bogotežnjiva...
Foto: Estock

Ksenija Vučić je kao voljena majka, prijateljica i koleginica na večni počinak ispraćena od strane njenih najbližih članova porodice, prijatelja, kolega i mnogobrojnih poznanika

Opelo na sahrani Ksenije Vučić je održao patrijarh Porfirije, koji je ovu priliku iskoristio da prisutnima rečima približi lik i delo pokojne.

U kapeli na Novom groblju, Porfirije je rekao da je imao imao priliku da, pre nekoliko godina, više od 10 dana svaki dan razgovara sa Ksenijom, te primetio da "ništa nije slučajno", javlja Tanjug.

Dodao je da su, tada bili zajedno u Kardiovaskularnoj hirurškoj bolnici i tada je, kaže, primetio da je njena duša bila bogotražiteljska i bogotežnjiva.

"Razgovari smo o smislu postojanja", rekao je patrijarh i dodao da je siguran da su joj odgovori na ta pitanja sada jasnija nego njemu.

"Njeno srce, njena duša je ispunjena radošću, a ako postoji tuga to je zbog ljudi koji ostaju ovde, a koji nju vole i koje je ona volela", rekao je patrijarh.

 

On je pozvao sve da pretoče tugu u molitvu za njenu dušu.

"Neka je Gospod svojom ljubavlju primi u carstvo Božije i neka joj oprosti svaki greh", rekao je patrijarh.

Patrijarh je rekao da Bog ima svoj red i da svi odlaze u vreme koje je najbolje po njih.

Sahrani su prisustovali premijerka Ana Brnabić, predsednik parlamenta Ivica Dačić, ministri u vladi Siniša Mali, Nenad Popović, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Milan Krkobabić, Irena Vujović, Anđelka Atanasković, Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni poslanici i članovi SNS, prijatelji, kolege...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading