POLITIČARI I PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU OD KSENIJE VUČIĆ "Bila je idealista, britka i hrabra i tako će mi ostati u sećanju"
Vladimir Marković

Brojne poznate ličnosti, kako iz sveta politike, tako i iz drugih javnih sfera, poslali su poruke saučešća povodom ovog tragičnog događaja.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, oglasio se rečima žalosti i na svom zvaničnom Instagram profilu napisao sledeće:

"Potresao me je iznenadni odlazak Ksenije Vučić, te divne, pažljive žene i majke dvoje dece, Danila i Milice, koja su mi veoma draga. Pamtiću je po sjajnom novinarskom umeću i ljubaznosti koje je imala za sve - i za istomišljenike i one koji to nisu. Otišla je jedna dama, koja je imala toliko toga još da kaže. Želim da uputim iskreno saučešće njenim najbližim. Budite jaki. Počivaj u miru, Ksenija, neka ti je laka zemlja."

PREDSEDNIK VUČIĆ: Preminula je Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga

Takođe, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, biranim rečima je uputio poruku podrške porodici, sa rečima hvale za Kseniju Vučić, i opisao kako su se prvi put upoznali:

"Rastužila me je vest o preranom odlasku Ksenije Vučić, naše poznate novinarke čija je pisana i javna reč obeležila jedno vreme. Upoznao sam je pre 28 godina dok je pisala izuzetne tekstove za "Srpsku reč" i dok smo zajedno, u opozicionom stroju, maštali i delali za jednu bolju Srbiju. Bili smo mladi, ali smo znali da bez slobode i borbe sve drugo gubi smisao. Bila je idealista, britka i hrabra i tako će mi ostati u sećanju. Svedok i učesnik u teškim godinama velikih društvenih promena u prelomnim i ne lakim vremenima, težim nego sadašnje. Njena porodica i svi koji smo je poznavali možemo biti ponosni na nju i trag koji je ostavila."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milica

29.01.2022 23:45

Predivna majka, odličan novinar, prejaka žena, ode... Bilo je uživanje gledati je i slušati sve njene emisije i izjave. Iskreno saučešće Danilu I Milici, porodici I prijateljima. Neka Te Anđeli čuvaju. Bog bira najbolje