BEZBEDNOST ŠKOLA NA PRVOM MESTU Momirović: Ministarstvo uložilo 60 miliona dinara u sigurnost obrazovnih institucija
Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas izdvojeno odeljenje mladenovačke Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ u Duboni ispred koje je sredstvima Ministarstva postavljena saobraćajna signalizacija i ograda namenjena većoj bezbednosti dece u saobraćaju.

To je jedan od dva takva projekta koje je Ministrstvo finasiralo na teritoriji Mladenovca u vrednosti od 3,3 miliona dinara.


Drugi projekat izveden je u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Kosta Ðukić“ u Markovcu.

Ispred oba školska objekta postavljene su sigurnosne ograde za decu, detektori brzine na solarno napajanje, asfaltne platforme, vibro trake i saobraćajna signalizacija namenjna zoni skole.

Tanjug

 

„Svako dete kada ujutru krene u školu ima pravo da bude bezbedno i naš posao je da im to obezbedimo. Želimo da budemo društvo gde je pešak u fokusu, gde postoji apsloutna bezdnost na putevima, naročito dece. Ne želimo da budemo društo sa crnim statistikama, naročito sa crnim statistikama dece“, rekao je ministar Momirović.

Istakao je da je prethodnih godina mnogo investirano u bezebednost saobraćaja, zbog čega su prošle godine bili najbolji rezultati kada je reč o bezbednosti dece.

Momirović je dodao da će ministarstvo nastaviti da ulaže u bezbednost saobraćaja i narednih godina.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru Momiroviću i prediuzeću Putevi Srbije na podršci ovim projektima i najavio još četiri na teritoriji opštin Mladenovac.

On je rekao da će tokom današnjeg sastanka s ministrom Momirovićem biti reči o relaizaciji drugih planiranih projekata na teritoriji opstine iz nadležnosti Ministarstva.

Direktorka OŠ „Momčilo Živojinović“ Marina Mišić Mihailović izjavila je da joj je drago što će deca bezbednije dolaziti u školu, jer je to važno za rad škole i za žitelje Dubone.

Navodi se da je u toku projektovanje još sedam zona škola od čega tri na Pešteru i po jedna u opštinama Kosjeriću, Šapcu, Bogatiću i Mladenovcu.

Ministarstvo ističe da je u toku procedura usvajanja Nacrta pravilnika o utvrđivanju zone škole i Nacrta pravilnika o merama za unapređenje bezbednosti dece koje je inicirao ministar Momirović, a trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading