GLEDAM U MUTNU VODU, PITAM SE DA LI JE ON UNUTRA Nenad Periš sa suzama u očima: Ovo je košmar, molim se Bogu svaki dan
Jutjub/ Novo jutro

Potraga za Matejom Perišem traje već pune četiri nedelje, a njegov nestanak i dalje se budno prati u čitavom regionu. Srpska policija obavila je kako izgleda pretraga Velikog ratnog ostrva paralelno sa hotelom "Jugoslavija" do "Galijske bare".

Matejev otac Nenad i dalje ne gubi nadu. Čini sve da dođe do istine i da sina vrati kući.

- Bitno mi je da potraga i dalje traje i da se on pronađe - rekao je Nenad za hrvatske medije.

Otac nestalog mladića iz Hrvatske kaže da mu je signal sa mobilnog telefona davao nadu da će Mateja naći na Velikom ratnom ostrvu.

Nenad Periš je od početka pričao da misli da Matej nije trčao bez cilja. Kaže da njegov sin nije zimogrožljiv i da je zimi znao često, kad nisu ekstremno niske temperature, da ide napolje.

- Tad je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. Matej je imao kratke rukave ispod jakne, bio je u tom klubu, i verovatno nije oblačio zbog toga i košulju. To što je izašao napolje, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, jeste da je mislio brzo da se vrati, ili je možda bila gužva na garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, da ne dođe po nju - priča Periš.

Otac kaže da je Matej kod sebe trebalo da ima nešto novca.

- Mislim da je imao oko 50 do 70 evra. Da li je to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Kartica je sad kod mene - priča Nenad Periš i dodaje da ne zna da li je njegov sin hteo da ide do apartmana u kom je odseo po još novca.

GLEDAM U MUTNU VODU, PITAM SE DA LI JE ON UNUTRA Nenad Periš sa suzama u očima: Ovo je košmar, molim se Bogu svaki dan

Foto: Alo.rs

 

Govoreći o prijateljici kojoj se Matej poslednji put javio, Periš je ponovio da su prozivke koje su joj upućene na društvenim mrežama nepotrebne.

- Nepotrebne su i preterane. Verujem i Matejevim prijateljima i toj prijateljici. Verujem da bi uradili sve da bi Mateja pronašli. Bacanje blata na nekoga u ovako teškim trenucima nikom ne treba - rekao je Periš.

Dok je govorio o bolu dok se ne reši slučaj nestanka njegovog sina, neutešnom ocu krenule su suze.

- Imam svoju porodicu, koja pati zbog svega ovoga i na to sam koncentrisan i moram da, uz veliku želju da pronađem Mateja, sačuvam mir svoje porodice - rekao je Periš.

GLEDAM U MUTNU VODU, PITAM SE DA LI JE ON UNUTRA Nenad Periš sa suzama u očima: Ovo je košmar, molim se Bogu svaki dan

Jutjub/ Radio-televizija Vojvodine

 

Govoreći o podršci koju dobija od javnosti Nenad Periš je rekao da je veoma zahvalan.

- Možda sam iracionalan, pustite me da sanjam o tome, sigurno će se stvar rešiti, ali taj čin poznatih i nepoznatih ljudi, prijatelja kojih ima jako puno... Možda ih često i ne spominjem, ali stvarno, ima prijatelja koji su uradili neverovatne stvari za mene. Rekao sam im da im se ne bi mogao odužiti ni za pet života. Sve to pomaže. Ali, na kraju svega, kada ugasite svetlo, ostaje samo to da nađete Mateja, samo mi je to želja i biću najsrećniji čovek na svetu - rekao je Periš.

Otac nestalog mladića kaže da se ponekad zapita šta se zaista dogodilo.

- Pitam se, kakav je ovo interes, šta se zapravo događa, u stranoj sam zemlji, tu sam sa ljudima koje ne poznajem, ne znam gde mi je sin... Tu je neka voda u koju gledam, mutna je, da li je on unutra... To je jedan košmar koji racionalno ne možete posložiti... Uveče, pre nego što odem da spavam, pomolim se Bogu za sutra, i tako već dvadeset i koliko dana - kaže neutešni otac.

Nenad Periš da svakodnevna neizvesnost strašna.

- Puno ljudi je pre mene imalo ovakvih problema, možda neko i posle mene bude. Uzmi krst i nosi ga, pokušaj da budeš dobar čovek. Mislim da je skupa ova energija zbog Matejeve dobrote, koji je izuzetno dobar momak - rekao je Periš sa suzama u očima za HRT i poručio da se nada da će se u Hrvatsku vratiti sa Matejem.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, od tada za njim traje neprekidna potraga.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading