Pokretanje dizel vozila na zimskim temperaturama više nije teško uz G-Drive zimsko dizel gorivo
Rina

Veoma često se vozači automobila koji koriste dizel gorivo nalaze u ovoj situaciji. Kao i uvek, problem se ne može rešiti, ukoliko ne znamo koji je uzrok.

Naime, dizel gorivo sadrži parafin, koji se pri niskim temperaturama neretko kristalizuje i začepljuje pore filtera goriva. Na kraju, dolazi do potpunog blokiranja protoka goriva i motor ne može da startuje.

Ovo je veoma nezgodna situacija, pogotovo kada ujutru negde žurite, a ne možete ništa da uradite po tom pitanju.

Dakle, sada kada znamo uzrok, hajde da popričamo o rešavanju problema. Automobili novijih generacija su često opremljeni grejačima filtera goriva, kao i senzorima koji ukazuju na prisustvo vode na dnu filtera. Ipak, to nije univerzalno, a ni konačno rešenje, jer niti svi automobili poseduju gore pomenute senzore, niti su senzori od pomoći kada je dizel već zaleđen.

Da vozači „dizelaša“ ne bi sa strepnjom dočekivali hladna zimska jutra, NIS je godinama predano radio na formulisanju dizel goriva koje će odoleti niskim temperaturama, i to do -30° C, po standardima ruskih zima. U pitanju je G-Drive dizel gorivo, dostupno na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama.

Reći da je G-Drive dizel gorivo dobro samo zbog izdržljivosti na ekstremno niskim temperaturama, ne bi bilo tačno, iako mu ovo jeste prepoznatljiva karakteristika. Pored pouzdanog paljenja na niskim temperaturama, ono takođe obezbeđuje efikasnije sagorevanje, ali i veću snagu i stabilniji rad motora.

Ne čekajte da se nađete u situaciji da motor Vašeg „dizelaša“ ne može da startuje, posetite najbližu NIS Petrol ili GAZPROM benzinsku stanicu, uverite se u kvalitet G-Drive dizela, i dočekajte jutro spremni za pokret!

Komentari (0)

Loading