Stigao novi apel Skupštini Srbije da usvoji Rezoluciju o genocidu NDH, na Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta
Alo Arhiva

Predstavnici Organizacionog odbora "Apela za usvajanje predloga rezolucije o ustaškom genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima od 1941 do 1945. godine", ponovo su danas zatražili da parlament održi vanrednu sednicu, i to 27. januara, i usvoji predlog ove rezolucije.

Na konferenciji u Medija centru, zatražili su da se vlada izjasni o tom predlogu i da, kako kažu, "zakaže sednicu skupštine", na kojoj bi ta rezolucija mogla da bude usvojena, dodajući da traže baš 27. januar, kada se obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, kao i Savindan.

Destruktivna namera Kurtija, test za međunarodnu zajednicu - Alo.rs

Učesnici skupa su poručili da bi ta rezolucija bila "gromobran", koji bi onemogućio novu "Oluju", ali i kako bi se, kažu, sprečio vojni pakt između Zagreba i Prištine, potpisan .17.decembra 2021.godine, aludirajući na sporazum koji su Zagreb i Priština potpisali o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane, a koji predviđa saradnju u obrazovanju i obuci vojnog kadra, razvoj zajedničkih vežb, saradnju u oblasti odbrambene industrije...

Navodeći da je usvajanje Rezolucije preventivno delovanje, kako bi se, kako su rekli, zaustavio genocid nad Srbima, predstavnici Apela ukazali su da su Srbi u 20. veku preživeli tri genocida, ali da se "politika genocida i danas vodi prema našem narodu".

ODREĐEN MU JE PRITVOR Policija uhapsila čoveka koji je tražio novac na ime lažne humanitarne pomoći za operaciju deteta - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading