METEOROLOG ČUBRILO UPOZORIO Stiže hladni talas, biće do MINUS 20 - a onda otkrio NOVU prognozu za kraj meseca, moguće je POGORŠANJE!
Alo/Ilustracija/Youtube Printscreen/RTV

"Prva dva dana sledeće nedelje uglavnom suvo ali veoma hladno. Zbog više vedrine i slabljenja vetra kao i snega na tlu noćni minimumi će biti veoma niski i u nizijama će se uglavnom kretati od -10 do -4 stepena Celzijusa, lokalno uz maglu i oko -13, dok bi se na planinama minimumi kretali od -20 do -13 stepeni Celzijusa", piše Čubrilo.

U ponedeljak se očekuje dnevni temperaturni maksimum od -5 do +1, a u utorak od -2 do +3 stepena Celzijusa. U utorak krajem dana sledi promena sinoptike koja označava kraj ovog hladnog talasa.

"Kako će taj vazduh biti i malo bogatiji vlagom njegovo nadiranje će u utorak uveče nad severozapadnim, a u noći ka sredi ponegde nad središnjim i jugoistočnim predelima doneti slabe padavine, uglavnom u obliku snega, ali se ne očekuje više od 1-3 centimetra, dok će biti oblasti gde padavina i neće biti", stoji u prognozi.

U noći ka sredi na severozapadu regiona očekuje se mraz neuporedivo slabiji u odnosu na protekle noći i kretaće se od -4 do -1, dok će na jugoistoku i istoku i dalje biti vrlo hladno.

"U sredu promenljivo oblačno i nad većim delom regiona osetno toplije uz brzo otapanje snega u nizijama. Hladnije će se zadržati na krajnjem istoku regiona i ponegde u kotlinama. Dnevni maksimum od +6 na zapadu do oko +1 na istoku regiona. Vetar umeren, na severu regiona i pojačan, zapadni", predviđa meteorolog.

Kako je naveo, do petka uveče nad regionom će biti promenjljivo oblačno, relativno toplo i uglavnom suvo, a noći i jutra hladni uz mrazeve od -5 do 0 u nizijama, dok će još samo ponegde nad snegom pokrivenim planinama i planinskim kotlinama mraz ponegde bio jak. Tokom dana očekuju se maksimumi od +3 do +8, a u petak i do +11 ponegde na jugozapadu regiona. Vetar slab do umeren jugozapadni, a u petak ponegde i pojačan.

"U noći ka suboti preko regiona bi trebao da se premesti hladan front donoseći prolazne padavine, nizijama uglavnom kišu, a kratkotrajan sneg samo na planinama. Padavine će biti slabe i ponegde će izostati. Vetar u okretanju na severozapadni", piše u novoj prognozi Čubrilo.

U subotu se očekuje prestanak padavina ali hladnije uz maksimum od +1 do +5 stepeni Celzijusa.

"Sam kraj januara bi trebao da bude suv uz slabe jutarnje mrazeve, dok je oko 01.02. moguće nešto jače pogoršanje i zahlađenje, ali o tome više tek za 2-3 dana", zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading