PRIČA ZA VEROVALI ILI NE Šapčanin simulirao, a onda Hitna pomoć slučajno otkrila da je ozbiljno bolestan!
Alo

Priča iz Šapca kao za filmski scenario! Toliko bizarna da je teško svesti je u par rečenica, te je najbolje da krenemo ispočetka.

Jedna sredovečna službenica posle posla je otišla na kafu kod komšinice. Posle skoro sat vremena kafenisanja, Jagoda, da je tako nazovemo (svi podaci poznati redakciji), krenula je kući. Pošto komšinica živi u kući s dvorištem, ispratila je prijateljicu do kapije. Dalje za Alo! Jagoda objašnjava šta se izdogađalo u narednih 20 minuta.

ŠTA NAS ČEKA POSLE OMIKRONA: Postoji dobar i loš scenario! Ovo su predviđanja stručnjaka (VIDEO)

- Komšinica i muž godinama imaju kuče koje im je kao član porodice i pušteno je po ceo dan u dvorištu. Kako je ona mene krenula da isprati, otvorila je kapiju da bih izašla, što je pas iskoristio da se provuče između nas dve i jurne na ulicu. Valjda je s druge strane puta video neko kuče, šta li - priča nam Jagoda.

PRIČA ZA VEROVALI ILI NE Šapčanin simulirao, a onda Hitna pomoć slučajno otkrila da je ozbiljno bolestan!

Alo

 

CIKA, VRISKA...

Pas je otrčao, a one su samo čule tresak.

- Neki crni automobil je naleteo u punoj brzini na Žućana. Vozač se nije ni zaustavio, a Žućan je ostao da leži na asfaltu i cvili - opisuje Jagoda.

Tada kreće pravi zaplet. Reč i dalje ima Jagoda...

Kod kojih ljudi kombinacija antitela zamenjuje vakcinu?

- Obe smo počele da vrištimo, kukamo. Prijateljica je sklonila psa s puta, a ja sam dograbila telefon da pozovem pomoć. U celom ludilu, mahinalno okrenem broj Hitne pomoći. Javila se ljubazna operaterka, kojoj sam, kao u bunilu, kroz suze samo vikala da šalju pomoć, da su kola udarila Žućana, da leži na putu, umire i sve u tom stilu. Žena sigurno većinu toga što sam rekla nije ni razumela, osim da treba da intervenišu - priča naša sagovornica, i nastavlja:

- Uglavnom, uzela je adresu i rekla da će ekipa stići za nekoliko minuta. Tek kad sam završila razgovor, shvatile smo da sam okrenula Hitnu pomoć, a ne veterinarsku službu. Crna Jago, šta ćemo sad, kaže mi ona. Već vidimo kakva će bruka da pukne, možda nam naplate i troškove izlaska ekipe na teren. Kad, pojavljuje se spas u zadnji čas.

A taj spas zove se Milorad Miko, muž je Jagodine prijateljice. Očas posla je obavešten šta se desilo i da će morati da vadi kestenje iz vatre. Što znači da mora da se pretvara da je njemu pozlilo i da je pao u nesvest. Hteo - ne hteo, morao je...

PRIČA ZA VEROVALI ILI NE Šapčanin simulirao, a onda Hitna pomoć slučajno otkrila da je ozbiljno bolestan!

Alo

 

I zaista, eto Hitne pomoći veoma brzo. Izlaze doktorka, tehničar, izađe i vozač da pomogne kad je već tako teška situacija, bar prema uspaničenom tonu koji je imala Jagoda kad je zvala. Miko se presamitio preko ograde, pravi se da je zanemoćao. Na pitanja doktorke zamuckuje, te boli ga ovo, te ono, sav je slab, jedva stoji na nogama, priča kako mu se zacrnilo pred očima, pa je pao. Sad je malčice bolje, hvala na pitanju. Zacrveneo se skroz od sramote što laže, ali to mu je i dobro došlo, tako crven delovao je kudikamo bolesnije.

Šta će doktorka, vidi da je stvar ozbiljna, pa pakuje Milorada u sanitet da ga prevezu u bolnicu. Podvala je, reklo bi se, uspela. Tu, međutim, nije kraj sage...

SPUTNJIK V ILI FAJZER Koja vakcina pruža bolju zaštitu od omikrona?

DA POJAČA UTISAK

Na putu do bolnice Milorad, stvarno ili da malo pojača utisak, počne da kašlje. Ništa strašno, ali dovoljno da upali lampicu doktorki koja nalaže da ga po prijemu prvo testiraju na koronu. Kad, antigenski test pozitivan iako nesrećni muž glumac nije imao ama baš nijedan simptom.

Epilog: Milorad je bio u izolaciji 14 dana (pošto se sve dogodilo pre skraćenja izolacije za zaražene), tokom kojih nije mogao da radi. A pošto popravlja belu tehniku, sam svoja firma, izgubio je nekoliko poslova koje je ranije zakazao. Dara stvarno ispade skuplja od mere... 

A Žućan je, koga zanima, dobro. Oporavio se pa skoro skroz, jedino još šepa, ali proći će i to.

Isuviše ludo da bi bilo izmišljeno

Na kraju svega, Jagoda sama sebi ne može da objasni kako je i zašto okrenula Hitnu pomoć. Još manje joj je jasno kako su ona i prijateljica došle na ideju da nateraju Milorada da se pravi da mu je pozlilo. Kome god je sve ispričala, odmah joj je poverovao, uz komentar da je priča previše luda da bi bila izmišljena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading