MAJA SOPTA IZ SPLITA Ispovest Periševe prijateljice povodom nestanka Mateja: Splićanka otvorila dušu i rekla SVE!
Slika ekrana/TV Prva

 

Maja Sopta, oglasila se i odgonetnula sve nedoumice u vezi nestanka njenog prijatelja, za kojim traga Srbija, a za koga se moli čitav Balkan.

- Laž je da smo se videli uoči njegovog nestanka. To me najviše i boli, lažno pisanje koje istragu skreće sa pravog puta... - rekla je potresena devojka.

MAJA SOPTA IZ SPLITA Ispovest Periševe prijateljice povodom nestanka Mateja: Splićanka otvorila dušu i rekla SVE!

Slika ekrana/TV Prva

 

Sopta navodi da je Beograd pokriven kamera i da se zna pravac njenog kretanja.

- Beograd je pokriven kamerama zna se gde sam bila, prošla sam i poligraf. Spremna sam da dam i krv i pramen kose, ako treba kako bih skinula ljagu sa svog imena - navela je prijateljica Periša.

Neutešna prijateljica Mateja Periša je otvorila dušu za emisiju "Eksploziv", u kojoj je iznela sve detalje u koje je upućena, a tiču se potrage za Matejem Perišem.

Sopta dolazi iz Splita i ima 31 godinu.

- Ja sam njegova prijateljica i moja mama je njemu bila učiteljica u osnovnoj školi, a moj brat njegov dobar prijatelj. Nije istina da sam ja nestala, ja sam obrisala društvene mreže zbog pretnji koje sam dobijala. Zar neko može da pomisli da me ne policija nije kontaktirala, Ja sam od 31.12 u kontaktu sa policijom i stalno im javljam sve što mislim da bi im pomoglo u istrazi - istakla je Sopta.

MAJA SOPTA IZ SPLITA Ispovest Periševe prijateljice povodom nestanka Mateja: Splićanka otvorila dušu i rekla SVE!

TV Prva printsc

 

Prijateljica je pokazala kamerama da je u 22.29 časa imala propušten poziv od Mateja Periša.

Ona je u Beograd došla 17. decembra.

- Stigla sam kod prijateljice u njen smeštaj. Tada sam dobila temperaturu i 30. decembra me je odvela u restoran da pojedem domaću hranu kako bih se oporavila. Pred ulazak u restoran mi je zvonio telefon, ali se nisam javila jer sam vozila. Ušla sam u restoran i videla sam da mi je Matej posalo poruku... Potom me je zvao u 22.29 i to je taj propušten poziv - rekla je devojka i dodala da, da je znala da i on dolazi u Beograd, pomogla bi mu u odabiru mesta gde treba da izađe.

- Najveća muka mi je što se nisam javila, smatram da, da su me obavestili da dolaze rekla bih im gde da idu šta da rade, to me peče i zbog toga smo prekinuli poligraf jer su videli koliko me je sve dotuklo. Policija je korektna, ti ljudi ne spavaju, zapostavili su privatni život kako bi saznali istinu - objasnila je Sopta.

MATEJA NEMA 

Soptu je sledeći dan brat obavestio da Mateja nema, a ona je pokušala da ih smiri.

- Pokušala sam da ih umirim i da im kažem da je on verovatno sa nekom curom. Poslal sam Mateju poruku da se javi i da ga traže. Nije mi bilo u glavi da je stvarno nestao. Kada me pozvala policija shvatila sam da je ozbilja situacija.

- Sve nas brine i šokira i ubija, mi danas ne znamo šta mu se desilo. Mislila sam da je sa nekom curom, ali kada sam video da je postalo ozbiljno. Mislila sam da se nešto desilo u klubu, da je ispao problem na nacionalnoj, ne znam. Nadala sam se da kada je išao kod taksija, da će taj taksista znati gde je Matej tražio da ide....- priča razočarana prijateljica.

MAJA SOPTA IZ SPLITA Ispovest Periševe prijateljice povodom nestanka Mateja: Splićanka otvorila dušu i rekla SVE!

Foto: printscreen/Prva TV

 

Sopta navodi da u početju nije želela da priča, kako ona , tako ni njeni prijatelji kako ne bi poremetili tok istrage.

Povodom pretpostavki da se bavi drogom ili prostitucijom, mlada Splićanka upućuje demanti.

- Ja sam ozbiljna cura, radim neviđeno mnogo i ne bavim se sumnjivim poslovima. Sad pokušavaju da stvore iskrivljenu sliku. Moja majka je učiteljica, novinari je spopadaju kod kuće. Matej je zlatan momak, on je radio, strudira i bio sportista, ne bi to mogao da radi da je bio korisnik droge.- naglašava Sopta.

Susret sa ocem Mateja Periša

Kada je novinarka upitala mladu Splićanku o susretu sa ocem Mateja Periša Sopta je krenula da plače i zamolila je da se pitanje ponovi.

- Slučajno sam srela njegovog oca, šta da mu kažem.... Rekla sam da je Matej jak da će ga policija naći. Kako ide vreme moje srce i dalje veruje u to. On nikada nije posumnjao da sam ja povezana sa njegovim nestankom. Mi se nismo mogli oglašavati, imali smo zabranu od policije SRB i HR da se oglašavamo - zaključila je neutešna devojka i dodala da joj je neizmerno žao što je njen prijatelj nestao.

- Volim ga kao brata svoga. Vredan momak, zlatan... Ja sam i dalje u šoku i dalje ne verujem u ovo što se dešava - rekla je Maja Sopta i dodala da u ovim trenucima kada neko boluje treba pustiti policiju da radi svoj posao.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Ana

19.01.2022 21:12

D li je moguće da pošten čovek/žena da Toliko oprečnih izjava?

Joka

19.01.2022 21:36

@Ana - U danasnje vreme sve je moguce cas je spavala cas javila se cas imala propusten poziv a tata kaze da ona nema veze sa "tim momkom"a znaju se iz detinjstva

Miki

19.01.2022 22:28

"Otvorila dusu i rekla sve?????Prica za naivne.Da je imala nameru da kaze sve sama bi se javila a ne cekala da nadju u telefonu da je s njim komunicirala.

Ivan

19.01.2022 23:08

Ja Licno mislim da drustvo I drugarica nesto kriju. Skocio u Savu nije sigurno,to da je uzimao drogu to Tek ne pije vodu. Ali Gotik Obezbedjenje navijacke grupe TJ huligani. TJ stakori Srbije e njih treba Malo pretisnuti. Tu smrdi. Jer sve ima a nema snimka oko Gotika I oko Savanove. Nego braca to sredila na vreme. Mozda ni gazde ne smeju da daju nego obrisali....