BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST Pobednik je Đorđe Lukić (23), pripadnik policijske brigade (FOTO/VIDEO)
TANJUG/ Alo! J.V.

Počinje tradicionalno plivanje za Časni krst u Zemunu. Hrabri momci se zagrevaju i veselo pevaju, dok su se građani okupili da ih bodre.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

 

Skočili su u ledenu vodu i počeli da plivaju.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

 

Pobednik ovogodišnjeg plivanja za časni krst je Đorđe Lukić (23), pripadnik policijske brigade.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

 

Utisci ovog mladog momka su fenomenalni i on je jako ponosan što je učestvovao ove godine prvi put, a napomenuo je i da se nije puno pripremao, jer ima svakodnevne treninge.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

 

Najveći izazov mu je bila hladna voda, ali je stoički izdržao i odneo pobedu!

Prvi u vodu su ušli Lazarevčani, dok tačno u podne ostali najhrabriji momci i devojke nadmetati širom prestonice za simboličnu nagradu na Sava promenadi, u Zemunu, Grockoj i u Surčinu.

Pripadnici Vojske Srbije za časni krst plivaju u Savi, gde će na promenadi, kod restorana "Savanova", u prisustvu sveštenika VS, gardista i ratnog broda drugog reda rečne flotile biti upriličena ova manifestacija u organizaciji Saveza pronalazača.

U Lazarevcu najhrabriji plivači nadmeću se za časni krst u jezeru Očaga na trci dugačkoj 33 metra. Svi učesnici pre nadmetanja morali su da obave lekarski pregled u opštinskom Domu zdravlja.

Za razliku od ostalih, u Zemunu neće biti litije zbog epidemije, dok se praznična trka održava na Bogojavljanskom platou, kod restorana "Venecija" na Zemunskom keju.

OTKAZANO UČEŠĆE NA "TAŠU"

Po odluci patrijarha Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije otkazao je jučerašnje učešće u organizaciji plivanja za časni krst na bazenu "Tašmajdan", u kojoj je trebalo da učestvuju osnovci. Iz istog razloga, tradicionalno plivanje na Adi Ciganliji je otkazano, ali će praznik na Čukarici biti obeležen svetom liturgijom u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu.

 

Komentari (0)

Loading