MOĆNE I SPOSOBNE Kreativnost naših preduzetnica prepoznata na dalekim tržištima:  Srpske dame u biznisu osvajaju svet
Alo/PKS

Odlična prilika za promociju i nove poslove je upravo Svetska izložba „Ekspo 2020 Dubai“ gde učestvuje više od 100 naših preduzetnica na tematskoj nedelji „Globalni ciljevi“.  

Kako kaže Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, sastanci s potencijalnim partnerima pokazuju da je kreativnost naših dama prepoznata i na svetskom nivou.  

- Naša podrška preduzetnicama usmerena je na digitalizaciju poslovanja, promociju i osvajanje novih tržišta. Nadamo se da će naše preduzetnice u narednim danima sa poslovnom zajednicom UAE i drugih zemalja razmeniti iskustva i sklopiti nove poslove - poručuje Simanićeva.  

Brojke  

31 % kompanija u Srbiji čije su vlasnice žene 

9,4 % povećana stopa zaposlenosti žena u proteklih pet godina

Prvi veliki korak načinjen je u oktobru prošle godine kada je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisano nekoliko značajnih memoranduma o saradnji sa predstavnicima organizacija iz Emirata, čime je postavljen okvir za saradnju, koji će našim preduzetnicama omogućiti da se brže i lakše umreže sa tamošnjim poslovnim ženama.  

MOĆNE I SPOSOBNE Kreativnost naših preduzetnica prepoznata na dalekim tržištima:  Srpske dame u biznisu osvajaju svet

Alo/PKS

 

Paviljon Srbije u Dubaiju posetila je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je održala prezentaciju posvećenu ženskom preduzetništvu. 

- U Dubaiju je više od 100 sjajnih žena preduzetnica, koje svojim obrazovanjem, radom, sposobnošću predstavljaju lice Srbije koja stvara i ima inovativne ideje. Ovde smo da ohrabrimo žene da pokrenu sopstveni posao, da čujemo njihova iskustva, kao i da pozovemo sve na partnerstvo i saradnju - rekla je ministarka, i dodala da je preduzetništvo u Srbiji katalizator promena, predstavlja energiju znanja, inovacija i kreativnosti. 

I pametne i moderne  

Preduzetnice koje učestvuju u Dubaiju u okviru 6. tematske nedelje ne kriju zadovoljstvo već ostvarenim kontaktima i mogućim zajedničkim poslovima sa preduzetnicama UAE, Bliskog istoka i Azije. Na Paviljonu Srbije 19. januara naša modna kreatorka Suzana Perić održaće modnu reviju i predstaviti kreativnost Srbije. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading