• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2022

08:32

DA LI JE OVO KLJUČ MATEJEVOG NESTANKA?! Bivši operativac hapsio Zemunce, vodio "Sablju", a ovo mu je najsumnjivije kada je reč o nestanku Hrvata!

printscreen

Društvo

DA LI JE OVO KLJUČ MATEJEVOG NESTANKA?! Bivši operativac hapsio Zemunce, vodio "Sablju", a ovo mu je najsumnjivije kada je reč o nestanku Hrvata!

Podeli vest

Bivši operativac koji je hapsio Zemunce, vodio akciju "Sablja", Mile Novaković, istakao je da mu je slučaj nestanak Splićanina Mateja Periš jedan od najzamršenijih koje je pratio u karijeri

Novaković je radio u policiji 30 godina, bio je i načelnik Uprave kriminalističke policije, a vodio je i akciju "Sablja" 2003. godine koja je usledila nakpn ubistva premijera Zorana Đinđića.

- Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovidilac Ne znam što bih vam rekao osim da moramo čekati. Nažalost, mislim da moje kolege policajci nemaju nikakvu drugu opciju, nego da mladića traže u reci i da čekaju da se temperatura vode podigne i da pokušaju da pronađu telo - rekao je Novaković za Slobodnu Dalmaciju. 

Ključni kontakti u Beogradu

Novaković navodi da je u Beogradu reka brza, hladna i nije nemoguće da se telo pronađe na Đerdapu.

Foto: Printscreen/Pixabay

- Neću sahranjivati mladića, ali ne mogu ništa drugo da zaključim nakon toliko dana intenzivne potrage. Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni detektivi da ubrzaju ili saznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegovog sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspešno okonča. Neću grešiti dušu, ja ne znam što su sve moje kolege utvrdili niti želim naknadno da solim pamet, ali ključ rešenja ove misterije su Periševi kontakti u Beogradu te njegovi prijatelji s kojima je došao i ovde boravio - kaže Novaković. 

Foto: printscreen/pixanay

Kako objašnjava, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je mladić bio pod dejstvom nekih supstanci.

- Najlakše je reći "Matej je bio drogiran", ali zar onda ne bi bili drogirani i oni koji su s njim bili te večeri za istim stolom? A opet, njegovo trčanje nije ciljano, nego besciljno i moguće je da je bio drogiran, čak i vrlo izvesno. Da neko na ovu beogradsku hladnoću izađe u kratkoj majici, da trči napred pa se vraća, to meni nije uobičajeno ponašanje. Mi do danas ne znamo čime je ono izazvano - rekao je detektiv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija