SATELITI KRUŽE BEOGRADOM Potraga za Matejem dobila novu dimenziju!
Foto: Alo/ilustracija

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem odvijala se i u subotu veče.

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule. Potraga se sada obavlja i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića.

Čuveni alas Renato Grbić izvukao iz reke više od trideset ljudi - Alo.rs

Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

– Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke – objašnjava sagovornik.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

Inspektor ne želi da ćuti o nestanku Mateja Periša: To je najveći problem, oni moraju da daju odgovore - Alo.rs

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obavešteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

– Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo – rekao je inspektor MUP.

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Splićani progovorili o misterioznoj devojci koja se čula poslednja s Metejom Perišem - Alo.rs

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva. Ove informacije poklapaju se sa snimcima na kojima se, navodno, vidi kako neko pliva rekom, tačnije kako se nešto kreće kroz vodu.

Komentari (0)

Loading