SATELITI KRUŽE BEOGRADOM Potraga za Matejem dobila novu dimenziju!
Foto: Alo/ilustracija

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem odvijala se i u subotu veče.

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule. Potraga se sada obavlja i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića.

Čuveni alas Renato Grbić izvukao iz reke više od trideset ljudi - Alo.rs

Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

– Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke – objašnjava sagovornik.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

Inspektor ne želi da ćuti o nestanku Mateja Periša: To je najveći problem, oni moraju da daju odgovore - Alo.rs

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obavešteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

– Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo – rekao je inspektor MUP.

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Splićani progovorili o misterioznoj devojci koja se čula poslednja s Metejom Perišem - Alo.rs

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva. Ove informacije poklapaju se sa snimcima na kojima se, navodno, vidi kako neko pliva rekom, tačnije kako se nešto kreće kroz vodu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading