UKALJALE IME MITRA MIRIĆA Žene koje su u Srbiju došle kao belo roblje prodaju se za 80 evra: Posluju u strogom centru grada, a na špijunku stavljajuju gramofonsku ploču
Shutterstock

 

Iako je prostitucija u Srbiji zabranjena, gotovo je nemoguće ući u trag svim ženama koje se odluče za najstariji zanat, pa ih uvek ima.

Kako je jedna devojka upućena u situaciju ispričala, u pitanju su mlade žene uzrasta između 18 i 40 godina, koje su u srpsku prestonicu stigle na različite načine, a sada iz nje ne mogu da izađu jer su im makroi oduzeli dokumenta ili zato što nemaju gde da odu.

- Ne može se reći da je jedna zemlja porekla, kao ni razlozi zašto se time bave. U pitanju su uglavnom devojke iz Kine, Malezije i Brazila, i to iz siromašnih krajeva, gde ih je oskudica naterala da se bave prostitucijom. A kada su počele, duboko su zaglibile i sada im nema povratka - tvrdi ova devojka.

Prema njenim rečima, ove žene „posluju“ u strogom centru grada, u iznajmljenim stanovima.

UKALJALE IME MITRA MIRIĆA Žene koje su u Srbiju došle kao belo roblje prodaju se za 80 evra: Posluju u strogom centru grada, a na špijunku stavljajuju gramofonsku ploču

Shutterstock

 

- Pošto one ne znaju ni engleski ni srpski jezik, a i nemaju baš pravo glasa u tom biznis lancu, stanove im nalaze ti organizatori posla, praktično makroi. Verovatno zbog toga što je u centru grada najveći promet, tu iznajmljuju i stanove i tu mušterije dolaze, na sat vremena ili pola sata ili više sati, i posle odlaze - objašnjava.

Kako dodaje, ti stanovi su posebno obeleženi, jer ne smeju da rizikuju da neka mušterija ode na pogrešna vrata, pošto će komšije primetiti i prijaviti policiji.

- Oni obeleže vrata, na primer stave gramofonsku ploču oko špijunke, stave neku ilustraciju, nalepnicu oko brave, ili oblepe zid oko štoka nekom neobičnom tapetom, kako bi klijent bio sto odsto siguran da je na pravom mestu - kaže ova devojka, koja je, navodno, provela neko vreme s prostitutkama.

UKALJALE IME MITRA MIRIĆA Žene koje su u Srbiju došle kao belo roblje prodaju se za 80 evra: Posluju u strogom centru grada, a na špijunku stavljajuju gramofonsku ploču

Foto: Pixabay

 

Upravo na tom, tako obeleženom mestu često se, kaže, dve mušterije i sretnu, jer jedna dolazi dok druga odlazi.

- One rade non-stop. Izrabljuju ih. Razlog je što im makroi tako bukiraju vreme da nemaju pauzu - rekla je ona, i dodala kako funkcioniše ceo sistem:

- Postoji pravi katalog do kojeg može da se dođe preko interneta. Tu su slike devojaka i mušterija odredi koju želi, a onda šalje poruku na određen broj telefona. Navodno to je ta devojka, a u stvari je u pitanju makro. Oni se dopisuju uvek na engleskom jeziku i tu se dogovore o ceni, vremenu, mestu i tako dalje. 

Autentičan ambijent

Pošto su sve devojke koje se ovako podvode iz inostranstva, a nekim klijentima je to, kako tvrde upućeni, veoma bitno, one su posebno opremljene:  

- Ako je u pitanju Kineskinja, ona dočekuje mušteriju u nekom kimonu ili već nekoj svojoj tradicionalnoj odeći, a i stan je uređen na taj kineski način. Imaju one fenjere, paravane, upaljeni su mirišljavi štapići i imaju i kinesko jelo.

Viđane su po kafićima

Brojni Beograđani na društvenim mrežama pisali su o svojim susretima s ovim devojkama i njihovim makroima.

„Kada sam čuo za ovaj biznis i za te prostitutke iz inostranstva, postalo mi je jasno ono što skoro svakodnevno viđam u jednom kafiću u samom centru grada. Lik koji ima nekih 40 godina stalno sedi za istim stolom i svako malo dođe mu neka devojčica (iskreno, ne bih rekao da je punoletna) i svaki put pričaju o nekim parama, neke evre pominju. Nisam hteo da prisluškujem, ali stalno i ja idem tamo na pauzi, pa mi je prosto zapalo za oko, stalno isti lik i svaki put druga devojčica i uvek o parama. Ona je neka Azijatkinja, a on je naš“, napisao je na Fejsbuku jedan korisnik.

Ukaljale ime Mitra Mirića

Na prostituciju se opekao i pevač Mitar Mirić, i to ni kriv ni dužan. Naime, on je prošle godine dospeo u žižu javnosti kada se saznalo da je stan koji je pošteno kupio izdao ne tako poštenoj klapi. Ispostavilo se da su oni koji su stan iznajmili nekretninu koristili kao kupleraj.

- Od pomenute nekretnine više nemam nikakvu korist. Moja ćerka je to izdala, davno je to bilo i, eto, to se desilo. Stan je i dalje u mom vlasništvu, ali ga posle tog gorkog iskustva, zbog kog još ispaštam, više ne izdajem - rekao je Mitar.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
hehe koja kleveta

15.01.2022 10:58

kako seMM pokazao u rijalitiju ......

pravda

15.01.2022 18:31

Srbijo, ukidaj belo roblje, to su necija deca! Ljudi, ne budite neljudi!