OPET SLAVLJE Jedna stvar pravi VELIKU razliku između proslave večeras i one od pre dve nedelje
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

 

Doček Srpske nove godine u našoj zemlji neće biti ni sličan dočeku "konvencionalne" Nove godine koju smo slavili pre dve nedelje. Razlog tome su cene 31. decembra bile takve da vam je za novogodišnju noć bila potrebna cela prosečna plata u Srbiji, a sada su vrata beogradskih restorana i klubova otvorena besplatno dok se smeštaj na planinama odavno nije mogao naći po boljim cenama.

Pročitajte...

NEBO ĆE SIJATI Večeras dočekujemo Srpsku novu godinu! 

U beogradskim noćnim klubovima, kafanama i restoranima ulaz je uglavnom besplatan. Na mestima gde to nije slučaj cene se kreću od 500 dinara (ulaz) do 30 evra. Međutim, ako odlučite da platite tih 30 evra, u cenu je uračunata hrana i neograničena domaća pića.

OPET SLAVLJE Jedna stvar pravi VELIKU razliku između proslave večeras i one od pre dve nedelje

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

 

Čak i na mestima gde pevaju neke naše estradne zvezde ulaz je besplatan ili je maksimalna cena ulaznice 1.200 dinara, a cene pića su iste kao i svakog dana.

Tako je i na najpopularnijim zimskim destinacijama. Smeštaj na Zlatiboru za dve osobe i tri noćenja možete naći i za 7.500 dinara. Na Kopaoniku za isti aranžman je najpovoljnija cena 17.500 dinara, a na Divčibarama 15.800 dinara.

Ipak, za one koji žele nešto luksuzniji smeštaj na srpskim planinama cene dosežu i 182.000 dinara za dve osobe i tri noćenja na Kopaoniku, 70.500 na Zlatiboru i nepunih 70.000 na Divčibarama.

Neće biti gužve

Direktor Udruženja hotelijera i restoratera HORES Georgi Genov kaže  da, uprkos niskim cenama, ne očekuju gužve za doček.

- Organizuje se doček u restoranima gde se godinama slavi, ali je mnogo manji broj ljudi koji dolaze nego za tradicionalnu Novu godinu. Zbog toga ugostitelji pokušavaju nižim cenama da privuku goste - objašnjava Genov.

OPET SLAVLJE Jedna stvar pravi VELIKU razliku između proslave večeras i one od pre dve nedelje

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 

Miša Relić iz Udruženja barova i noćnih klubova rekao je da on i njegovi saradnici neće raditi u januaru.

- Radili smo za tradicionalnu novu godinu, ali zbog porasta broja zaraženih korona virusom i lošeg vremena, odlučili smo da pauziramo dok se situacija ne stabilizuje. Ne mogu da govorim u ime ostalih kolega, tako da ne znam kako će se raditi, ali mi smo odlučili da ovaj mesec napravimo pauzu i sačekamo da vidimo kakvo će stanje biti u narednom periodu - objašnjava Relić i dodaje da su ugostilji zbog cele situacije još uvek na ivici egzistencije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading