PREMIJERKA SRBIJE Srbija i Katar počeli novu etapu saradnje
Printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Katara u Srbiji Fares Rumi Mohamed Šahin Al Nuaimijem da su dve države započele jednu novu etapu u saradnji koja je otvorila prostor za dalji razvoj bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Ona je poželela dobrodošlicu ambasadoru Nuaimiju i izrazila uverenje da će odnosi dve države doživeti naročiti uspon tokom njegovog mandata, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ambasador Katara je premijerki Brnabić preneo pozdrave i predao pismo predsednika Saveta ministara i ministra unutrašnjih poslova šeika Halid bin Halifa bin Abdul Aziz Al Tanija.

Predsednica vlade zahvalila je za podršku i pomoć u medicinskoj opremi koju je ova država uputila Srbiji tokom epidemiološke krize, naročito s obzirom na činjenicu da je pomoć stigla u vreme kada se i Katar suočavao sa velikim izazovima uzrokovanim pandemijom.

Ambasador Katara istakao je da je Srbija veoma važan partner uzimajući u obzir njen strateški položaj, izvozne mogućnosti i veoma dobre odnose sa svim zemljama sveta. Ocenio je da postoji obostrani interes za intenziviranje saradnje na međunarodnom nivou i podršku po važnim pitanjima za obe zemlje.

S obzirom na to da je Katar pretežno zemlja uvoznik, ambasador Nuaimi je istakao interesovanje za uvozom poljoprivrednih proizvoda i povećanjem trgovinske razmene.

Brnabić je navela da postoji interesovanje za katarske investicije u Srbiji u oblastima građevine, infrastrukture, informacione tehnologije i poljoprivrede. Takođe, kako je istakla, Srbija je posvećena razvoju u oblastima veštačke inteligencije, biotehnologije, biomedicine i digitalizacije u kojima su i brojne mogućnosti za zajedničke projekte.

Imajući u vidu da su u toku pripreme za održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu, premijerka je ambasadoru poželela puno uspeha u organizaciji ovog prestižnog sportskog događaja, u kojem učestvuje i fudbalska reprezentacija Srbije.

Ona je novoimenovanom ambasadoru poželala uspeh na profesionalnom planu tokom mandata u Srbiji i izrazila uverenje da će se tokom njegovog boravka u Srbiji intenzivirati politički dijalog i nastaviti razvoj bilateralnih odnosa dve zemlje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading