POLICIJA PRONAŠLA PATIKE Još dva nova traga u slučaju nestalog Mateja
Alo! Ilustracija /J.V.

Ključno je, i na šta zasad nema odgovora jeste pitanje zašto je Matej Periš napustio beogradski klub Gotik 31. decembra u 1.20 i društvo s kojim je bio te večeri. Nije poneo ni jaknu što ukazuje na to da se nameravao vratiti u klub.

– Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bele ili plave patike. Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 zavisno od modela, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tokom potrage našli plave patike – istakao je otac nestalog mladića Nenad Periš.

Ključ Matejevog nestanka je u mobilnom telefonu? - Alo.rs

To je, kako piše zagrabački Jutarnji list, jedan od pokazatelja da policija proverava svaki mogući trag i predmet u potrazi za nestalim Splićaninom.

– Ja sam i u subotu bio na mestu potrage i uverio sam se da i dalje tragaju za Matejom. Ja ih ne pitam pojedinosti, pa ih tako nisam pitao ni gde i kad su našli te plave patike, kao ni za pertlu patika koja je nađena. Što se tiče opuška, mogu samo reći da Matej nije bio pušač – naglasio je Nenad Periš.

Policijski psi Obale Save i Dunava kriju tragove Matejevog nestanka - Alo.rs

Međutim, ako je na opušku izuzet trag DNK, policija koja sada ima sekvencioniran DNK Nenada Periša može ustanoviti poklapa li se taj trag sa Matejevim.

Podsetimo, Mateja je poslednja snimila kamera restorana na šetalištu uz Savu i to samo delimično jer prvenstveno snima perimetar terase. Na temelju ostalih snimaka nadzornih kamera i po baznim stanicama mobilnog telefona rekonstruirano je njegovo kretanje.

Nove informacije u slučaju Matej Periš - Alo.rs

Ali, ostaje misterija tih 17 sati od trenutka Matejova izlaska iz “Gotika” do trenutka kad njegovi prijatelji dolaze u policiju i prijavljuju njegov nestanak. Do tada je Mateja na mobilni telefon više puta zvao otac, a na dan nestanka sa sinom je razmenio devet poruka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading