STREPIMO I BOJIMO SE Baka i deka ispričali detalje o Mateju: Borili smo se za njega, nikada ne bi dozvolio da ovoliko patimo za njim
Facebook

U njegovom domu u Splitu mediji su zatekli baku i deku, vidno potresene, kako nestrpljivo čekaju vesti o svom unuku. Oni su smogli snage i prvi put, da ispričali detalje o Mateju, a prisetili su se i kako su ga pre ispratili za Beograd, dok se iz njihovog stana čula duhovna muzika.

Matej s nama živi ovde. Mi smo ga odgajali, borili se za njega. Nikakvih novih informacija o njemu nemamo ni mi, ni njegova mama, naša ćerka. Mi smo se s njim poslednji put videli u sredu, pre nego što je krenuo za Beograd. Izgrlili smo se i izljubili, odavde je otišao s prijateljima - kažu baka i deka i dodaju da su videli snimke s nadzornih kamera, na kojima je, navodno, Matej.

Nama je čudno da ga neko nije pozvao kad su videli da trči. Momak koji je trčao liči na njega, ali nismo sigurni. On je čvrst, jak, drag i kulturan momak, poslušan, sve je radio što smo ga molili. Ljubazan i blag uvek, sve naj, naj o njemu svi mogu da kažu. Trčao je svaki dan, išao u teretanu. Ništa loše nije radio - tvrde baba i deda, i dodaju da nemaju pouzdanu informaciju o tome šta se dešavalo u klubu u kom je Matej bio pre nego što mu se izgubio svaki trag.

Moguće da se nešto desilo u klubu, ti momci s kojima je bio, on njih zna od obdaništa, a mi ne znamo šta su oni i kako su tamo radili. Postoji ta priča o nekakvom sukobu u klubu, ali on nije bio problematičan - kažu sagovornici, vidno potreseni.

Oni ističu da Matej nije poročan, niti narkoman, te da se boje da je njemu neko sipao nešto u piće.

Uvek je dolazio kući normalan i veseo. Nikad nije bilo tragova da je nešto nedozvoljeno konzumirao, mi bismo to videli, mi smo tu stalno s njim. Za ručkom, za večerom - dodaju.

Na pitanje da li imaju nadu da je njihov unuk i dalje živ, baka i deka sležu ramenima:

- Nismo izgubili nadu, ali bojimo se. Dosta je dana prošlo od nestanka. On je čvrst, jak i zdrav momak, zdravo se i hranio. Ako je on pri zdravoj svesti i ako mu je glava u redu, pojaviće se. Da je on sad pri zdravoj pameti, nikad ne bi mogao da dozvoli sebi da mi ovoliko brinemo i patimo za njim!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading