LOŠI VREMENSKI USLOVI OTEŽAVAJU POTRAGU Nenad Periš siguran: Iz Beograda odlazim sa Matejem 100 posto
Tanjug/Alo kolaž

Potraga za Matejem Perišem (27) privremeno je zaustavljena juče oko 16,30 sati, a sledećih dana će biti još više otežana zbog loših vremenskih uslova.

- Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju decu mogu da razumeju šta govorim, rekao je Nenad Periš i dodao kako iz Beograda s Matejem odlazi "sto posto".

Privremena obustava potrage mogla bi da mogla da potraje i duže nego ranijih dana jer prognoza najavljuje kišu i sneg, ali policija i tužilaštvo svakako nastavljaju svoj posao.

Aktuelne službene informacije s javnošću je podelio hrvatski poslanik u Srbiji Hido Biščević koji u Beogradu prati potragu na terenu.

- Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže da se govori o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram da naglasim da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao, istaknuo je Biščević.

Upozorio je da ''o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću da dele nagađanja i spekulacije i poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po medijima, već su odlučili da će nova saznanja dele s Matejevim ocem odnosno porodicom.

Što se tiče mogućnosti da srpska policija proceni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatskog veleposlanstva u Srbiji, ali i da je teško proceniti koliko bi to trajalo jer zavisi i od toga šta bi srpska policija tražila.

U zonu saradnje, kako je kazao, ne želi da ulazi, naime, kako je objasnio: ''Ne bih hteo da špekulišem do koje mere sarađuju, to nije na meni da komentarišem''. Takođe, istakao je da ne želi da špekulieše ni oko krajnjeg ishoda potrage i daljih postupaka zavisno o tom ishodu.

Matejev otac je bio u hrvatskom veleposlanstvu, potvrdio je Biščević: ''Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopšte pretpostaviti kako se on oseća. Razmenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i Veleposlanstvo učinićemo sve da mu pomognemo''.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading