PROGOVORIO DRUG NESTALOG MATEJA Videli smo da priča sa nekim, obezbeđenje ga je više puta opominjalo!
Printscreen

Za medije se oglasio i jedan od šestorice Matejinih drugova koji i dalje tragaju za njim.

"Ne spavamo, neprestano ga tražimo. Nemoguće je da čovek od skoro dva metra samo nestane. Nismo se koškali ni sa kim, mada jeste obezbeđenje nekoliko puta dolazilo i opominjalo ga, a i nas, da ga smirimo. Bio je baš pijan", rekao je ovaj momak, takođe iz Splita.

Mislili da je Matej Periš sa devojkom

Kako on objašnjava, pre nestanka, videli su Mateja da priča sa nekim.

"U početku nismo pridavali značaj tome što ga nema, jer smo mislili da je otišao sa nekom devojkom. Vreme je prolazilo, tražili smo ga po toaletima i oko kluba. Otišli smo u apartman gde smo se smestili, a ujutru pravo u policiju. Sve vreme mu je ugašen telefon", rekao je drug nestalog mladića.

"Na snimku se vidi kako on, teturajući se, najverovatnije od količine alkohola koju je popio, dolazi do zaštitne ograde preko puta kluba i silazi niz stepenice. Tu noć je bila magla, pa on, spuštajući se, nestaje sa snimka", tvrdi izvor za "Objektiv".

Mladić se na ovaj korak navodno odlučio jer mu se išlo u toalet.

"Od svog društva se odvojio rekavši da ide da se olakša. Kako su ispred toaleta u klubu bili redovi, on se odlučio da to uradi sa brane ispred kluba. Postoji pretpostavka da se okliznuo ili izgubio ravnotežu i da je zbog toga upao u reku", ističe izvor iz istrage.

Pretraživali podrume

Periš je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine: "Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako spakovati u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga iz obezbeđenja pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu", napominje drug Mateja Periša.

PROGOVORIO DRUG NESTALOG MATEJA Videli smo da priča sa nekim, obezbeđenje ga je više puta opominjalo!

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

 

U prilog tome govori i činjenica da su se dan nakon nestanka svi zajedno vratili u pomenuti klub: "Ušli smo unutra i sve pogledali, ali od njega nema ni traga. Ovo je trebalo da bude jedno od lepših provoda, a pretvorilo se u noćnu moru", zaključuje sagovornik.

Matej Periš prvi put u Beogradu

Juče je u Beograd stigao i mladićev otac Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija. On je ranije istakao da ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi ovo što se dogodilo.

"Došao je u Beograd s petoricom prijatelja, a i ranije je slavio Novu godinu van Hrvatske, bio je na dočeku i u Pragu, Budimpešti... Poslednji put sam se čuo sa njim 30. decembra, oko 17 časova", istakao je otac nestalog mladića.

Potresen, on je dodao da je Matej po obrazovanju ekonomista, ali i sportista: "Preko leta radi kao skiper za upravljanje jahtama. Imao je organizovan i poslovni život, završio je škole. Taj odlazak na doček Nove godine bio je prvi put da je u Beogradu", ispričao je otac mladića.

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između četvrtka i petka, odnosno u noći između 30. i 31. decembra, oko pola tri ujutru, u Beogradu, a potraga za njim je da i dalje u toku.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vu

03.01.2022 17:26

A da mu neko iz društva nije iz zaje.ancije nije nešto stavio u piće. Ovo trčanje liči kad neko nenaviknut zvekne previše eksera.

megadeth

04.01.2022 00:48

@Vu - Ja po sebi znam kad sam samo jednom u zivotu probao marihuanu imao sam takav paranoican napad da prijatelj koji mi je ponudio iako to nikad nije cinio nije mogao da me smiri i kleo je samog sebe. Posao sam kuci, kao da su mi noge gorele, isao je zamnom i molio me da se smirim. Keva je bila vrh, tako je fenomenalno odreagovala, sve sam rekao zasto, kako, nije se ljutila na prijatelja, jos uvek smo. Ali, nikad vise nista psihoaktivno, nikad. Ne znam mozda sam jedinstven primer, mogu da zamislim teze droge poput ekstazija i sl...