PROLEĆNE TEMPERATURE ZA NOVU GODINU Evo kakvo nas vreme očekuje u najluđoj noći, a kakvo 1. januara
Alo/ Ilustracija

Sudeći po vremenskoj prognozi, u najluđoj noći nećemo imati osećaj da je zima. U novogodišnjoj noći neće biti ni snega ni previše hladnog vremena, a već prvog dana 2022. godine očekuje se maksimalna temperatura od čak 15 stepeni.

Meteorolog Đorđe Đurć je rekao da prave zime nema na vidiku u narednih 10 dana, a pogotovo uoči i nakon dočeka Nove godine.

PROLEĆNE TEMPERATURE ZA NOVU GODINU Evo kakvo nas vreme očekuje u najluđoj noći, a kakvo 1. januara

Video isečak/TV Pink

 

- Oko prvog januara iznad našeg područja prostiraće se veoma snažan i izražen greben sa jugozapada, a u sklopu njega će nam u vidu izraženog jugozapadnog strujanja stizati i veoma topla vazdušna masa sa jugozapada. Prvog januara uz pretežno sunčano vreme, maksimalna temperatura biće oko 15°C, lokalno i više. Od 2. januara usledio bi postepeni pad temperatura, ali prema trenutnim proračunima zime i zimskih vremenskih uslova nema bar do pred Božić - rekao je Đurić i dodao:

- Da se kojim slučajem nalazimo u letnjem delu godine, sinoptička sutaucija koja se očekuje oko prvog januara donela bi vrele letnje temperature od preko 35°C. Ipak, zahvaljujući dobu godine, temperature će biti oko petnaestak stepeni, a toplo će biti i na planinama, uz intenzivno otapanje snežnog pokrivača i na višim planinama. S obzirom na to da je prosek maksimalnih temperatura za ovo doba godine od jedan do pet stepeni, vidimo da će one narednih sedam do deset dana biti iznad prosečnih vrednosti (izuzev sever Vojvodine u nedelju u ponedeljak).

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading