VOZAČI NA SNAGU STUPA VELIKA PROMENA! Kreće novi zonski sistem parkiranja u Beogradu - evo gde i šta se menja!
Facebook

Kako objašnjavaju u JKP "Parking servis", nova zona primenjivaće se na oko 2.000 parking-mesta u blokovima 21 i 22, koji su dosad bili u plavoj zoni, dok blokovi 19a i 23 nisu bili obuhvaćeni zonskim sistemom.

- Zone se proširuju na inicijativu stanara pomenutih blokova, koji zbog velikog broja posetilaca nisu mogli da pronađu slobodno parking-mesto unutar blokova - navode u nadležnom preduzeću. - JKP "Parking servis" će blagovremeno obavestiti sve stanovnike i posetioce da će se kontrola i naplata parkiranja obavljati radnim danima od 7.00 do 21.00 i subotom od 7.00 do 14.00. Cena sata parkiranja u zelenoj zoni je 41 dinar, dok je cena produženog sata parkiranja 140 dinara.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu. Mesečnu kartu mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa "Parking servisa", ali i putem elektronskog šaltera www.eparking.rs. Mesečna povlašćena parking karta za stanare je 457 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.

DNEVNA KARTA I POPUSTI

Vozači mogu parkiranje platiti slanjem SMS poruke na broj 9113, putem aplikacije za pametne telefone ili kupovinom elektronske parking karte na kioscima.

- Ukoliko korisnik ne plati parkiranje na jedan od ponuđenih načina ili mu istekne plaćeno vreme parkiranja, dobiće elektronski nalog za plaćanje dnevne parking karte, koja važi naredna 24 časa od momenta izdavanja. Korisnik ostvaruje 50 odsto popusta ukoliko nalog plati u roku od osam dana od dana izdavanja - navode u "Parking servisu".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading