MINISTAR VULIN ODRŽAO KOLEGIJUM SA RUKOVODIOCIMA BEOGRADSKOG UKP Glavni grad je bezbedniji nego ikad u poslednjih 40 godina (FOTO)
Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin, istakao je da su pripadnici beogradske kriminalističke policije pokazali izuzetnu efikasnost i angažovanost tokom ove godine i ostvarili značajne rezultate u borbi protiv trgovine narkoticima, ali i u borbi protiv uličnog i opšteg kriminala, te da na teritoriji naše prestonice ove godine nije počinjeno niti jedno teško mafijaško krivično delo ili ubistvo.

Foto: MUP Srbije

 

„Zahvaljujući operativnom, marljivom i upornom i tvrdoglavom radu pripadnika kriminalističke policije, Beograd je bezbedan grad. Naše ulice su sigurnije i bezbednije. Beograd je bezbedniji nego ikad u poslednjih 40 godina. Na ulicama naše prestonice ove godine nije bilo podmetanja bombi, sačekuša, klasičnih kriminalnih likvidacija i sve to zahvaljujući angažovanju i radu vas profesionalaca, ali i zahvaljujući bezrezervnoj podršci koju smo dobili od predsednika Vučića, koji je stao iza našeg rada“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

„Pripadnici beogradskog UКP-a u ovoj godini imali su rekordne zaplene narkotika i ono što je najznačajnije, imali su mnogo veće zaplene takozvanih teških i opasnih droga kao što su heroin i kokain. Do danas je zaplenjeno 14 kilograma kokaina, a 2020. godine 4,59 kilograma, do danas je zaplenjeno 19,65 kilograma heroina, a prošle godine 8,63 kilograma.

Foto: MUP Srbije

 

Broj prijavljenih krivičnih dela na teritoriji Beograda u znatnom je padu, do danas je prijavljeno 25.209 različitih krivičnih dela, a 2020. godine 29.190, 2019. godine 34.952 krivična dela i na ove rezultate sam i te kako ponosan. Beograd je bezbedan i siguran grad", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Komentari (0)

Loading