SNEŽNA KATASTROFA U NOVOJ VAROŠI Putevi blokirani do sedam sela, vetar pravi smetove visine nekoliko metara! (FOTO)
Foto: RINA

 Jak vetar i nove snežne padavine donele su nove probleme meštanima planinskih sela, a veliki broj lokalnih puteva ponovo je potpuno neprohodno a zbog kvara na elektro-mreži opet je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

„Većina puteva u mesnim zajednicama Bela Reka, Jasenovo, Кućani, Božetići, Trudovo, Draglica i Akmačići su posle sinoćnih padavina pod snežnom blokadom. Usled jakog vetra formirani su smetovi visine i do tri metra. Sve raspoložive mašine su na terenu, neprohodni putevi se moraju probiti u toku dana. Sutra je velika slava, Sveti Nikola, mnogo ljudi slavi, čak su se i meštani uključili sa svojim mašinama kako bi sneg što pre bio pročišćen“, izjavio je Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Foto: RINA

 

Zavejan put preko Golije ka Novom Pazaru, na Odvraćenici metarski snegovi.

Jak vetar i nove padavine napravili su nove probleme i na teritoriji opštine Ivanjica. Put preko Golije ka Novom Pazaru, deonica Preko Brdo – Odvraćenica neprohodna je za saobrćaj već danima. Ovde najveći problem pravi jak vetar, a zbog velikih nanosa formirani su snežni tuneli.

Foto: RINA

 

„Nemoćni smo pred ovolikim snegom, čistač prođe a nakon samo nekoliko minuta ponovo se formiraju ogromni snežni nanosi. Najveći problem putarima na ovoj deonici pravi jak vetar, ali i nove padavine. Ovaj pravac neprohodan je za saobraćaj i zato apelujemo na vozače da ne kreću na put. Imali smo situacije da pojedini ljubitelji „of roud“ vožnje krenu da testiraju deonicu i dođe do zaglavljivanja, jedva budu spaseni“, kažu u JP „Putevi Ivanjica“.

Foto: RINA

 

Nove padavine zabeležene su i na Zlatiboru, za sada nema većih problema i zastoja u saobrćaju, ali se apeluje na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu.

Foto: RINA

 

Na teritorji opštine Lučani svi putevi su za sada prohodni, a snabdevanje strujom i vodom je uredno. Registrovana su samo manja iskakanja iz elektro-mreže, ali će sve vrlo brzo biti sanirano, potvrdio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović. 

Komentari (0)

Loading