SRPSKI SIBIR UZIMA DANAK! Zavejano desetine automobila (FOTO)
Foto: RINA

Samo protekle zime upravo na sjeničkim putevima u smetovima ostajalo je zavejano na desetine automobila i putnika koji su se zatekli na putnim pravcima kroz Sjenicu i Novi Pazar.

- Na teritoriji koju mi pokrivamo ima veliki broj kritičnih tačaka, u zimskom periodu koje jako opasne. Jedna od najsurovijih tačaka srpskog Sibira je putni pravac Sjenica - Novi Pazar u mestu Duga Poljana, gde je samo prošle zime pokazana sva surovost snežnog nevremena koje može da ugrozi putnike, i spasili blizu 70 putnika, na žalost imali smo i jedan smrnih ishod u takvim uslovima - kazao je za RINU, Senko Ibragić, direktor održavanja preduzeća Novi Pazar put.

 

Svi državni putevi prvog i drugog reda koji su u nadležnosti preduzeća za odrćavanje Novi Pazar Put za sada su prohodni.

- Imamo dovoljno svih agregata koji su neophodni za redovno održavanje. Sva mehanizacija je u pripravnosti i naterenu kako bi sve putne pravce od Novog Pazara - Sjenice - Ivanjice održali prohodnim i u tome uspevamo za sada. Ono što predstavlja problem jesu jaki vetrovi koji svakodnevno prave smetovi, i ono što mi očistimo preko dana to vetrovi ponovo stvore, i zato apelijem na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme kao i da ne kreću na put ukoliko nije neohodno - zaključio je Ibragić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading