TUGA U LESKOVCU Dete (1) preminulo u bolnici
Alo

Dete od godinu i po dana preminulo je pre 15 dana u Opštoj bolnici Leskovac na Odeljenju pedijatrije, ali uzrok smrti još uvek je nepoznat, čeka se nalaz obdukcije iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, potvrdio je za juGmediu direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević.

- Bez potvrde kompletnog obdukcionog nalaza ne možemo ništa da kažemo - dodao je Dimitrijević.

Direktor Dimitrijević povodom ovog slučaja naložio je unutrašnju kontrolu i istragu.

Reč je o mališanu iz sela Stubla nadomak bojnika koji je četiri dana proveo u bolnici sa maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidracijom i visokom temperaturom.

- Ništa nije ukazivalo na to da će dete preminuti. Mi smo svi potrešeni. Pored deteta u trenuktu tragičnog događaja bili su i dežurni pedijatar i medicinsko osoblje - kazao je u izjavi za Rešetku Nebojša Dimitrijević.

Kako piše rominfomedia.rs, otac preminulog deteta će podneti prijavu protiv Opšte bolnice Leskovac jer sumnja na nemar lekara pedijatrije i medicinskog osoblja, ali, kako nam je kazao, „čeka obdukcijski nalaz sudske medicine u Nišu“.

U ovom trenutku, u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija, a Dimitrijević navodi da je poseta insepkcije rutinska i obavezna zakonom nakon smrti svakog pacijenta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading