VELIKE PROMENE NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI Lepa vest za vozače
Printskrin

 

Šest novih pumpi biće dogodine otvoreno na autoputu "Miloš Veliki"!

Plan je da se sa obe strane autoputa izgrade pumpe sa odmorištima, i to pod dve kod Ljiga i Lajkovca i po jedna kod Obrenovca i Čačka, saznaje Informer.

Već duže vreme vozači na ovom autoputu nemaju priliku da natoče gorivo ili da se okrepe. U planu je da se pored novih benzinskih stanica izgrade parkirališta, restorani, kafei i perionice.

Odmorišta i parking

- Sada se radi prostorni plan i postoje lokacije na kojima će biti benzinske pumpe. Sledeće godine će se graditi po dve sa svake strane kod Ljiga i Lajkovca i jedna kod Obrenovca. U okviru toga biće i restorana i odmorišta - navodi izvor Informera iz "Puteva Srbije".

To bi jako obradovalo vozače jer se neretko dešavalo da ljudi sa strahom idu autoputem jer nisu sigurni da imaju dovoljno goriva za celu deonicu.

Gde će se nalaziti pumpe

* kod naplatne rampe Preljina, Sokolići, već otvorena

* kod Ljiga, u oba smera (u planu)
* kod Lajkovca, u oba smera (u planu)
* kod Obrenovca, u oba smera

- Ovo bi bilo odlično jer mi se često dešavalo da strahujem da li ću imati dovoljno goriva do Ljiga ili do Preljine ako nisam dopunio rezervoar. Sada će putovanje biti lakše. Ljudima treba i da sednu, da se odmore, ne samo da dopune benzin, pa mislim da će ovo biti dobro za sve - priča P. M. iz Beograda, koji često putuje autoputem "Miloš Veliki".

Inače, polovinom ove godine već je počela sa radom jedna benzinska pumpa na trasi Koridora 11, locirana u ataru Sokolića, u blizini izlaska sa autoputa ka naplatnoj rampi u Preljini. Nalazi se na 120 kilometara od Beograda, a u vlasništvu je kompanije "Gasprom". U pitanju je objekat sa svim pratećim sadržajima, pa je to dobra prilika za sve one koji iz pravca Beograda autoputem "Miloš Veliki" krenu, za sada, ka Čačku, a uskoro i dalje, da zastanu, natoče gorivo i da se odmore uz kafu i sendvič.

Vlasnici benzinskih stanica za sada ne otkrivaju da li nameravaju da se od naredne godine uključe u trku za gradnju pumpi. Vlasnik "Knez petrola" Srđan Knežević kaže da oni trenutno nemaju lokaciju za gradnju na autoputu "Miloš Veliki".

- Videćemo da li ćemo otvarati neku benzinsku stanicu na ovoj trasi, za sada to nemamo u planu. Bitno je reći da postoji jedna pumpa kod Čačka, to je "Gaspromova", odnosno NIS-ova pumpa, i mislim da će tu, samo u suprotnom smeru, biti izgrađena još jedna - navodi Knežević.

Biće posla

Važno je takođe i to što će restorani i pečenjare duž koridora sada profitirati. Na posebno dobroj lokaciji je pečenjara "Kod Dragiše" u Čačku.

- Mi smo već dovoljno blizu novog autoputa, tako da nema potrebe da gradimo još neki objekat. Baš smo blizu mesta Pakovraće, pa svako ko bude putovao ovim delom autoputa i bude želeo može lako da dođe do nas - navodi Nada Marinković, vlasnica pečenjare.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading