ZLO DOBRA DONETI NEĆE! Trebaće im vremena da shvate Porfirijeve jevanđeljske i očinske reči
Foto: Printscreen

Mitropolit ukazuje da je patrijarh napadnut zbog izjave povodom početka božićnog posta u kojoj je pozvao svoj narod da se ne tuče po ulicama.

"Šta će drugo da kaže srpski patrijarh kad vidi svoju duhovnu decu da se tuku pesnicama, motkama i kamenicama i jedni drugima razbijaju glave, nego da sa očinskim bolom u duši pozove sve koji to čine da se ne biju nego da čuvaju jedni druge", naveo je Joanikije u intervjuu za "Novosti".

On je dodao i da mu nije jasno kome smetaju blage reči patrijarha "svako je svakome potreban, ne možemo jedni bez drugih", a onda poziva na mir i "dvojednu ljubav prema Bogu i prema bližnjem, što znači (na ljubav) prema svakom čoveku".

"Ako nekome smetaju ovde navedene patrijarhove jevanđelske i očinske reči, onda taj treba da se zabrine za svoje duhovno stanje i zdravlje", ocenio je mitropolit Joanikije.

Kaže i da ovim rečima patrijarh zastupa najširu slobodu ličnosti, svakoga ko želi da se bori za dobro svog naroda i ujedno naznačuje na koji način se to dobro može postići.

"Upozorava da se motkama i kamenicama ne može postići ništa dobro, kao što je davno rekao naš narod - da zlo dobra doneti neće", ocenio je Joanikije.


On dodaje i da je onima koji su pre trideset godina na Terazijama vređali patrijarha Pavla trebalo dosta vremena da se za to pokaju.

"Ovima koji sada neosnovano prozivaju patrijarha Porfirija trebaće vremena da shvate širinu njegove misli i dubinu njegove brige i ljubavi za povereni mu narod", zaključio je Joanikije.

Komentari (0)

Loading