SRPSKI METEOROLOG NAJAVIO Čeka nas znatno više snega nego prethodnih godina!
Rina

Meteorolog RHMZ-a, Goran Mihajlović rekao je da nas već u utorak očekuje sneg, kao i da ćemo ove zime imati znatno više snega nego prethodnih godina.

- U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u ponedeljak u brdsko planinskim biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje i u ponedeljak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije osim na Zapadu i Severu zemlje - rekao je Mihajlović.

- Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češča pojava poadavina. U odnosu na prethodne deve godine, možemo da oečkujemo više snega - najavio je meteorolog.

O prognozi za novogodišnju noć je, kako kaže, još uvek rano govoriti, ali ima izgleda da ćemo u novu godinu ući sa snežnim pokrivačem.

- Negde pet do sedam dana do Nove Godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček - rekao je.

- Ova zima je bila prosečno hladna, u odnosu na prošlu biće više snega. U odnosu na prethodne dve godine, biće više snega. Već u utorak ćemo imati sneg, formiraće se snežni pokrivač od 5 centimetara - kazao je meteorolog.

Komentari (0)

Loading