VAVEDENJSKI VAŠAR U KRAGUJEVCU Okupio se veliki broj posetilaca među šarenim tezgama
Alo

 Lepo vreme izmamilo je brojne posetioce da subotu iskoriste za uživanje u vašarskoj atmosferi, šetnju između tezgi, razgledanje i kupovinu. A od kupovine i prodaje ipak je važnije očuvanje tradicije.

Vašar je posetio i gradonačelnik Nikola Dašić koji je u pratnji direktora Šumadija sajma Aleksandra Lazovića razgovarao sa građanima koji nisu krili iznenađenje što je gradonačelnik danas sa njima.

Grad Kragujevac u saradnji sa Šumadija sajmom organizuje sada već tradicionalne vašare u cilju da proizvođači imaju priliku da prodaju svoju robu ali i da je građani povoljno pazare – rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

VAVEDENJSKI VAŠAR U KRAGUJEVCU Okupio se veliki broj posetilaca među šarenim tezgama

Alo

 

Više sam nego zadovoljan organizacijom, ponudom i posetom, a vidim da su i brojni građani veoma zadovoljni što smo vašar izmestili iz centra grada kako bi se izbegle velike gužve, ističe Dašić.

Prema rečima direktora Šumadija sajma Aleksandra Lazovića, podrška Grada i prisustvo gradonačelnika predstavlja satisfakciju u našem radu i motiv je više da radimo bolje.

Kao i svake godine na vašaru ima svega – od igle do lokomotive. Nameštaj, posuđe, alat, grnčarija, odeća, obuća, igračke i slatkiši. Ovogodišnji vašar okupio je u srcu Šumadije prodavce iz čitave Srbije.

Malo je poznato da je čuvena pesma Đure Jakšića „Otac i sin“ nastala upravo u Kragujevcu na jednom od ovakvih vašara, a objavljena je 1872 godine. „Vašar je bio a na vašaru, sablje, pištolji, arapski at, Tuniske kape, srebro i zlato, mletačka svila, ženevski sat ….

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading