ISPOVEST KOVID REDARA NAKON JEZIVOG NAPADA Pretio je da će otići po pištolj i ubiti mene i moju porodicu
Printskrin/RTS

 

Zrenjaninska policija uhapsila je Ž. S.(56) i njegovog sina M. S.(31) iz Zrenjanina zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja u subotu 27. novembra u restoranu kod Velike pijace u Zrenjaninu i nakon verbalne rasprave, fizički nasrnuli i pretukli, devetnaestogodišnjeg Veljka Žegarca (19) koji je radio kao konobar, zatim kuvaricu i njenog supruga.

Veljko Žegarac, nakon što ga je majka Ivana, u subotu 27. novembra u toku noći odvezla u Urgentni centar, u zrenjaninskoj bolnici proveo je pet dana i u petak 3.decembra pušten je uz otpusnu listu u kojoj su od strane lekara, navedene brojne teške telesne povrede.

- Mnogo sam bolje, ali još uvek osećam posledice sramnog prebijanja dvojice Zrenjaninaca, kojima ništa u životu nisam skrivio - vidno uzbuđen kaže Veljko, koji je reportera Informera dočekao u porodičnoj kući u selu Klek, kod Zrenjanina, gde živi sa majkom, očuhom, babom i dedom, i mlađim bratom i sestrom.

Uz napomenu da nije imao ulogu kovid redara, Veljko ističe da je sam radio kao konobar u restoranu i usluživao pedesetak gostiju koji su bili na proslavi prvog rođendana i imali ugovorenu proslavu i muziku, do 20 časova, obzirom da je većina pozvanih bila bez kovid propusnica.

- Najljubaznije sam prišao Ž.S. i upozorio ih da je vreme za slavlje isteklo, zamolio me je za još dve pesme, a kada je i to prošlo, vidno pod uticajem alkohola, uhvatio me je za vrat i počeo da davi - priseća se nemilih scena Veljko, uz naglasak da je u kafani tada nastao opšti haos, tuča i da se nije znalo ko koga udara, a kako je saznao kasnije, tu je bilo od ranije nekih neraščišćenih računa između porodice koja je slavila detetu prvi rođendan i još jedne.

- Iskoristio sam metež i pobegao u kuhinju, jurio je zamnom M.S. uz vređanje, pogrdne reči, uspeo je da razvali vrata i kuvarici, koja je stala u moju zaštitu, polomio je tri prsta, a njenog supruga žestokim udarcima, oborio na pod - nastavlja priču Veljko, koji je nakon tad dobijenog udarca nogom u glavu na kratko ostao bez svesti, a kada se povratio, Ž.S. ga je podigao, a njegov sin nastavio da udara, uz pretnje i psovke.

- Pretio je da će otići po pištolj i ubiti mene i moju porodicu i zbog toga, kao i za sve što su mi uradili, ću ih tužiti - nastavlja Veljko, ističući da mu je očuh pre samo desetak dana doživeo infarkt i da sve ovo teško podnosi.

Kako kaže, zanimljivo da se policije uopšte nije pojavila u restoranu, iako je u jednom trenu opšte agonije, uspeo da vidi rotaciju, a policajci su se pravdali da su promašili, tj. nisu uspeli da lociraju restoran.

- U međuvremenu, došao je vlasnik restorana, uspeo sam da izvučem živu glavu, ni kriv ni dužan i kući došao sav krvav i sa jakim bolovima u grudima, vrat nisam mogao da pomerim i majka me je odvezla u bolnicu - dodaje Veljko.

Svi u Veljkovoj porodici, itekako su zabrinuti za bezbednost, obzirom na upućene pretnje smrću, a majka Ivana, kaže da će tužiti nasilnike, koji su joj bezdušno pretukli sina i to po više osnova.

  - To što su bili pijani i što je proslava bila njihova, ništa ne opravdava, a ja imam svedoke da sam ih najljubaznije zamolio da okončaju zabavu - kaže na kraju Veljko, uz napomenu da ga poslodavac i vlasnik restorana, svakodnevno zove i posećuje.

Deda užasnut nasiljem: Napadnut bez razloga  

Čovek poznat u Zrenjaninu, decenijama je održavao travnati teren na stadionu Proletera u Karađorđevom parku, Brane Golubov, Veljkov deda, napominje da je bio užasnut, u šoku i da je njegov unuk, izuzetno miran i vredan momak i da je sramno ovo što su mu uradile osobe, kojima se ništa nije zamerio.

Otac i sin u pritvoru

Po nalogu osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, prvo je Ž.S. određeno zadržavanje  do 48 sati, a onda je uhapšen i M. S, nakon čega su obojica uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu na saslušanje, koji je zatražio da im se odredi  pritvor.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading